Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

computer start niet op

Anoniem
jbiggie
13 antwoorden
 • Vanochtend startte de compuer van mijn zoon niet op. Bij opstarten komt de melding dat de computer ……\config\system niet kan vinden of dat die file niet aanwezig is. Het is orginele bijgeleverde xp. Hij geeft daarna zelf aan dat ik de orginele cd xp moet gebruiken om vanaf cd op te starten. Die orginele CD herkent hij echter niet, na enige minuten verschijnt weer de eerste melding. Weet iemand raad? Ik heb overigens een 2e computer vlak bij staan met ook een orginele xp, wellicht kan ik daarmee iets doen?
 • Heb je opgestart met de CD in de drive en met in het BIOS de CD speler als eerste starter ingesteld?

  Zo ja en doet ie nog steeds niet, dan kun je er gerust een andere WindowsCD ingooien.
 • ik heb inmiddels met 2 andere XP installatie CD's geprobeerd op te starten. Na het invoeren van de lange rij serienummers begint het installatieprogramma weer vooraan, zo kom ik dus niet verder, graag jullie eventuele tips
 • Ik begrijp niet goed waar je mee bezig bent. Serienummers?

  Als je opstart met de XP CD in de lade krijg je een keuzemenutje waar o.a. instaat Installeren of Repareren.
  Hier druk je op de R van repareren. De CD kijkt dan welke bestanden op de HD beschadigd zijn/missen en probeert die weer goed te krijgen.
 • De computer herkent de orginele CD niet, herhaalt dus na enekle minuten weer dat hij de file niet kan vinden of dat hij beschadigd is. Bij de computer zit ook een recovery cd waarvan hij opstart en waarmee je bestanden alsnog kunt wegschrijven op cd, waarna je opnieuw zou moeten in stalleren. Op de recovery cd zit dus een file manager. Daarmee heb ik via een tweede cd station de setup file van de orginele cd aangeklikt, dan krijg je een installatiemenu waar alleen de keuze nieuwe installatie aan te klikken was, vandaar mijn vorige verhaal
 • Inmiddels heb ik een xp cd van iemand anders en die wordt wel gepakt door de computer, ik kan dan inderdaad voor reparatie kiezen. Ik krijg dan wel meteen de vraag van welke Windows installatie ik wil kiezen. Ik heb inmiddels begrepen dat ik dan 1 enter in moet toetsen en dat dan na enig wachten de c:\windows verschijnt. Ik heb inmiddels ook al op de site van microsoft de handleiding voor de herstelconsole gelezen. Ik kan echter niet ontdekken wat ik precies moet doen om het bestand system wat de computer eigenlijk niet kan vinden weer terug te halen, cq terug te plaatsen op de goede plek, kan iemand dat mij uitleggen?
 • Ik zou het eerst maar proberen met de R(epair)funktie. Kijken of vanaf de CD de ontbrekende bestanden worden teruggezet op de harde schijf.

  Als je onverhoopt toch opnieuw moet installeren kies dan voor een installatie OVER de vorige versie heen. Anders zit je straks met 2 besturingssystemen.
  Je bestanden, aparte mappen met fotos etc blijven behouden. Wat wel verloren gaat (want overschreven) is alles wat in je 'documents and settings' staat, de standaardmap waar documenten worden opgeslagen.
  Moeten die nog gered dan moet je je schijf even in een andere computer hangen en de boel erafhalen.
 • Ik begrijp je antwoord, maar je suggereert dat de repairfunktie iets doet, voorzover ik nu kan zien, moet ik achter c:\windows eerst zelf een commando of zo invoeren, welk is dat dan?
 • [quote:fa4b205619="jbiggie"]Ik begrijp je antwoord, maar je suggereert dat de repairfunktie iets doet, voorzover ik nu kan zien, moet ik achter c:\windows eerst zelf een commando of zo invoeren, welk is dat dan?[/quote:fa4b205619]er staat toch help ? dat moet je eerst doen .
  dan komt er een lijst .
  maar je kan ook gewoon alles op nieuw er op zetten .
  en maak dan een backup van die schijf .
  dat is wel net zo belangrijk als een goede virusscanner
 • inderdaad kan ik help doen, dan krijg ik een aantal oude dos commando's. Dan denk ik eerst aan attrib of bootcfg. Met de file system lijkt dan niets aan de hand. Mijn zoon heeft op deze schijf alleen maar spellen en wat klein spul, dis er is verder niets aan verloren. Probleem blijft echter dat de computer de xp cd niet herkent. Als ik de versie gebruik die ik van derden heb moet ik ook hun serienummer gebruiken met alle gevolgen van dien. Ik zou dus liever repareren of met mijn eigen cdschijf opnieuw installeren.
 • Probeer het dan zo eens .
  Formatteer je hdisk met de geleende cdrom .
  Dan is de hdisk leeg .
  Zet dan alles er op met je eigen cd rom .
 • Ik heb de c schijf geformatteerd. Zelfs toen kon ik niet met mijn eigen twee xp schijven installeren maar moest het met de schijf van de buurman. dat lijkt nu gelukt, krijg nu echter het netwerk niet aan de gang, maar dan moet ik bij een ander forum zijn.
 • Toch nog weer een vraag. Toen ik met de schijf van de buurman had geinstalleerd vond ik het toch prettiger met mijn eigen schijf opnieuw te installeren. Dat lukte niet door de schijf er simpelweg in te doen zoals eerder ook al de oorzaak van instalaatieproblemen was, maar moest via de verkenner en setup en tot mijn verrassing ging het toen wel goed, installatie gelukt, met mijn eigen codes. Echter bij het binnenhalen van IE7 via update bleek dat validatie niet ging. Via validatieprogramma zag ik dat in ieder geval het laaste gedeelte van de code goed is. Een buitenlands meiske vanochtend die over validatie ging zei dat het in eerste instantie een software probleem was wat zij niet op kon lossen. Tips?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.