Vraag & Antwoord

OS Windows

Geblokkeerd..?

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Mijn eega stuurde mij vanaf een andere locatie met d'r eigen laptop (XP Home), middels OE / HTML opmaak, een paar .jpg'jes. Het betrof wat foto's waarvan ik van dezelfde camera foto's op m'n PC (XP Pro) heb staan. Bij het bekijken van de "eigenschappen" van deze bestanden las ik dat "deze van een andere computer komen en om veiligheidsreden geblokkeerd zijn".
  Reden hiervan zal wel zijn dat ik in OE "Afbeeldingen en andere externe inhoud in HTML-e-mail blokkeren" AANgevinkt heb staan…….(???)
  Maar wat me dan nog ontgaat, is dat "blokkeren"! Ik kon die foto's nml. (opslaan en) openen, zowel voor- als na het opheffen van de blokkering.
  Wat is het effect van het blokkeren? WAT wordt er geblokkeerd?
 • [quote:c2bf5aefe9="lion"]WAT wordt er geblokkeerd?[/quote:c2bf5aefe9]Was er wel een "preview"[size=9:c2bf5aefe9] (voorbeeldvenster)[/size:c2bf5aefe9] zichbaar?
  Opslaan en daarna openen zal een [u:c2bf5aefe9]bewuste[/u:c2bf5aefe9] handeling zijn waarbij de virusscanner actief is.
 • Voorbeeldvenster staat niet geactiveerd in OE, maar bij openen is de afbeelding / foto zichtbaar in het berichtvenster.
  Het bestand (attachment) laat zich netjes opslaan en is vanuit Explorer / Verkenner (dubbelklik) te bekijken in Win Viewer…….
  Bij de eigenschappen van de file is vermeld dat "het bestand afkomstig is van een andere computer en mogelijk[i:5d92b35ea1](sic !)[/i:5d92b35ea1] geblokkeerd wordt om deze computer beter te beveiligen". Uiteraard kan de blokkering "opgeheven worden", maar het effect hiervan is me niet duidelijk.
 • Door ontbreken van SP2 op de computer waarop ik nu werk, kan ik het probleem niet reproduceren.
  Kijk eens of er iets te halen is uit de volgende linken.
  Use the New Security Improvements in Outlook Express
  In de tweede link is er sprake van de instelling waar je op duidt.
  [img:1a81056cb0]http://i18.tinypic.com/40nxf00.gif[/img:1a81056cb0]
  Outlook Express and Windows XP Service Pack 2: Several Problems or Superior Protection?
 • hoe weten we zo zeker dat het jouw pc is die zoiets toevoegt aan de eigenschappen van een bestand…??
  waarschuwingen en blokkades oké, maar ongevraagd zulke vermeldingen toevoegen aan de bestandseigenschappen, dat zag ik in elk geval nog nooit.
 • Rosturp,
  Ik heb weinig "nieuws" kunnen ontdekken in de 2 M$ linken in jouw reactie:
  [i:7452c122cb]"If the extension is one of the 16 or so low-risk types, such as *.txt, *.bmp, *.jpg and *.gif, the attachment is not blocked."[/i:7452c122cb]
  Blijkbaar is die hele beveiligingsproblematiek hier en daar wat "doorgeschoten" bij M$. Met al-of-niet structurele bugjes tot gevolg.
  De *.jpg is dus [u:7452c122cb]wel[/u:7452c122cb] aangegeven als "blocked", terwijl hiervan verder voor een gebruiker niets te merken is. Of-ie nou wel of niet "blocked" is, maakt voor het gebruik niets uit……..

  Iets soortgelijks kwam ik tegen op een XP Home machien. Zie:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=168224 (laatste bijdrage). "Ruikt" ook al niet fris!
 • Brainwave:

  Het feit dat er groepen met extensies zijn welke wel- en welke niet als geblokkeerd gemarkeerd worden, zou dat niet ergens middels een of andere [u:043a68bd9c]registersleutel[/u:043a68bd9c] geregeld zijn??
  Ik zoek me suf naar een of andere verklaring dat een .jpg'je (zogenaamd, want alles is mogelijk) ten onrechte als geblokkerd gemarkeerd wordt. Die instructie moet toch ergens vandaan komen?

  Vrijwel identiek is het verhaal dat ik op een PC meemaakte dat (ingelogged als Admin.!) bij een wijziging aan een startup item (MSConfig) het systeem doodleuk meldde dat dit niet kon omdat er te weinig beheerderrechten waren…… Wijzigingen waren desondanks volledig uitvoerbaar…..!
  (http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=168224)

  Als puzzelobject vormt "computeren" een blijvende uitdaging. :-?
 • Door wat "proeven" ben ik een klein beetje gevorderd met puzzelen:

  Ik heb een willekeurig .jpg'tje op 2 manieren verzonden (vanuit OE op een andere machine en op mijn PC geopend in OE):

  A) Als bijlage in een mailtje met HTML opmaak
  B) Als bijlage in een mailtje zonder opmaak (platte tekst)

  In [u:74bfd4acd9]beide[/u:74bfd4acd9] gevallen was (na openen van het mailtje) de afbeelding tevens te zien in het berichtvenster. ([i:74bfd4acd9][b:74bfd4acd9]Ook vreemd eigenlijk; ik vraag me af hoe dit kan![/b:74bfd4acd9][/i:74bfd4acd9]).

  Bij het opslaan van de bijlage, zowel bij A als bij B krijgt het opgeslagen bestand een (nutteloze) blokkade markering (zie voorbeeld in reactie Rosturp).
  Bij het opslaan van de afbeelding uit het voorbeeldvenster (R muisklik) krijgt, zowel in geval A als in geval B, de opgeslagen afbeelding [u:74bfd4acd9]GEEN[/u:74bfd4acd9] blokkade markering!

  Wie het weet mag het zeggen; graag zelfs!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.