Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wederom NTLDR - zit echt vast!!

Anoniem
Moos
20 antwoorden
 • Recentelijk mijn Windows XP teruggezet naar de fabriekswaarden met de bijgeleverde Recovery Disk (ik heb dus geen complete XP-cd). Sindsdien start de PC niet meer op o.v.v. NTLDR ontbreekt.
  Sindsdien al heel veel helpsites geraadpleegd, de PC trachten op te starten vanaf CD-rom (tijdens de boot de cd-rom als eerste gezet) met de bestanden ntldr, ntdetect en boot.ini er op.
  Ook het bestandje fixntldr.exe gedownloaded en alles uitgevoerd wat er in staat (bestandnamen gewijzigd etc.). Helpt allemaal niet.
  PC vertoonde geen technische kuren voordat ik recoverde.

  Wie weet raad? Wat doe ik verkeerd?
 • Leen eens een 'gewone' XP CD en doe een langzame format op de C-partitie. Probeer dan met je RecoveryCD opnieuw een herstel.
 • Ga er achteraan, heb je voor de kortere termijn nog andere oplossingen??
 • Je zou de installatie vanaf de recovery nog een keer kunnen overdoen. NTLDR kan corrupt zijn geïnstalleerd vanaf de recoveryCD. Kans dat het bij een herinstallatie hersteld wordt, maar dat is niet zeker.

  Om uit te sluiten dat de startsectoren van je HD fysiek, dus niet softwarematig, kapot zijn kun je even het diagnosetooltje van de site van je HD-fabrikant ophalen, op flop zetten (heb je die?) en de uitgebreidste diagnose draaien.
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

  Geen hardwareprobleem gedetecteerd: dan krijg je met een langzame format tenminste alle sectoren weer 'schoon'. Dan ook weinig kans meer dat een niet-correcte NTLDR bij een herinstallatie niet door een correcte wordt overschreven.

  Een hele sterke redenering is het niet, maar ik kom niet op andere oplossingen. Mijn manier is dan om alles op te schonen en vanaf 0 te beginnen. Werkt vaak genoeg.

  :D
 • Dank voor je antwoord.

  Ik heb de recovery al twee keer overgedaan. Probleem is dat ik niets anders kan kiezen dan herinstalleren (via een programmaatje DrKosters …. niets over te vinden op internet). Het idee om van die CD een 'vers' bestandje er af te plukken en dat te gebruiken voor de boot werkt ook niet: kan geen inhoud vinden op de recovery-CD.

  Het draaien van dat diagnosetooltje lijkt me een goede oplossing, alleen als dat tooltje te draaien is op een PC die niet opstart???? Kom er immers niet in, ook niet in de Dos-prompt…
  Op flop zetten lukt niet (de enige floppydrive zit in de niet werkende computer), kan wel cd's branden op m'n portable.
 • Start het ding helemaal niet meer op? Dan helpen mijn oplossingen ook niet.

  Diagnosetools zijn meestal op CD te branden. Flop of CD wil nog wel eens een verschillend downloadbestand zijn. Opletten dus. Opstarten vanaf die CD en draaien.
 • hij start inderdaad helemaal niet op. Kan nog net in de setup terecht komen (en dus de volgorde wijzigen van de lezen media in de startup routine - alle varianten al uitgevoerd), maar daarna strand ik steeds op 'ntldr ontbreekt, druk op een toets voor herstart'.
 • Ja, dat komt dus omdat je de startvolgorde niet goed hebt. Die NTLDR-melding komt van je harde schijf. Blijkbaar start de boel toch van de harde schijf op, of de CD die erin zit (met de CD speler als eerste starter in het BIOS) is niet goed, waardoor ie automatisch naar de HD doorstart.

  Als je nou je CDdrive als eerste starter instelt in je BIOS en je start eens met een andere, installatie-, CD op. Pakt je systeem die CD dan? Zo niet, dan heb je de startvolgorde fout staan of je drive is niet goed.
 • Je schrijft dat je wel op een andere pc een cd kan branden .
  Dan kan je proberen het programma aconis true image
  Te downloaden .
  Dat op een cd rw zetten .
  Daar mee de pc partitie mee weglaten halen .
  En dan met een gewone win cd .
  Opnieuw partitie maken en formatteren
  of een ander progg die dat kan Paragon Hard Disk Manager
 • Begrijp ik het goed als je aangeeft dat het probleem waarschijnlijk in een partitieverdeling zit?

  Kan het programma aconis true image wel draaien op de niet opstartende pC?

  Wat bedoel je met een gewone win cd? Bedoel je de win xp cd? Die heb ik niet, alleen de recovery cd.
 • [quote:725c1116c6="braaff"]Begrijp ik het goed als je aangeeft dat het probleem waarschijnlijk in een partitieverdeling zit?

  Kan het programma aconis true image wel draaien op de niet opstartende pC?

  Wat bedoel je met een gewone win cd? Bedoel je de win xp cd? Die heb ik niet, alleen de recovery cd.[/quote:725c1116c6]als je aconis op de andere pc heb draaien .
  dan kan je met dat programma een boot cd maken .
  met die boot cd kan je natuurlijk een backup terug zetten .
  maar je kan er ook mee een gehele partitie deleten .
  dus dan is alles op je hdisk weg .
  dus als je dan een installatie van het os opnieuw er op zet .
  dan kan je daar van uit partitie maken en de hdisk formatteren .
  en met een schone installatie starten .
 • [quote:05f614cfa1]de PC trachten op te starten vanaf CD-rom (tijdens de boot de cd-rom als eerste gezet) met de bestanden ntldr, ntdetect en boot.ini er op.
  Ook het bestandje fixntldr.exe gedownloaded en alles uitgevoerd wat er in staat (bestandnamen gewijzigd etc.). Helpt allemaal niet.[/quote:05f614cfa1]
  Ik vraag mij af of het hier wel helemaal goed is gegaan.

  Dat ntldr, ntdetect en boot.ini op die cd staan,daar twijfel ik niet aan,de vraag is of die cd wel "bootable" is.
  Zoniet,dan heb je er dus niets aan.

  Haal hier een kant en klare iso-file op en brandt die op cd.Ik neem aan dat je weet hoe een iso te branden?

  http://tinyempire.com/notes/files/fixntldriso.zip

  Dezelfde bestanden,maar dan voor op een diskette,het bestand pakt zichzelf uit naar een diskette en werkt voor zowel XP-Home als XP-Pro.

  http://www.svrops.com/svrops/downloads/zipfiles/xpprobt.exe

  Greetz
 • Nog even een vraagje hierover, ik kwam dit probleem laatst ook tegen, NTLDR was ineens verdwenen???
  Het fixntldriso.zip werkt zowel voor XP Home als Pro, hoe zit dat met het NTLDR bestand, zijn die hetzelfde voor Home als voor Pro?
  Alvast bedankt,
  Moos
 • Ik zie bestanden van verschillende groottes hier en daar.

  In fixntldriso.zip is het 229kB
  In http://www.svrops.com/svrops/downloads/zipfiles/xpprobt.exe is het 222kB

  In mijn XPPRO [u:369b0d3322]zonder[/u:369b0d3322] SP1\SP2 is het 218kB

  In XP-Home SP2 is het 245kB

  Nadat ik XPPRO heb gesliptreamed met SP2 is het [u:369b0d3322]precies[/u:369b0d3322] even groot als van XP-Home SP2,dus hier is enige logica te ontdekken.

  Hoop dat dit enigzins helpt?

  Greetz
 • Dus dan zit er waarschijnlijk dus toch wel verschil in de verschillende bestanden.
  Ik zag namelijk ook dat het bestand van XP Home met SP2 even groot was als van XP Pro SP2 maar dat is dus waarschijnlijk toevallig.
  Dus in het vervolg opletten welk ntldr bestand je terugzet, weet ik dat ook weer.
  Bedankt in ieder geval voor je antwoord.
  Moos
 • [quote:339a86f5ec]Dus in het vervolg opletten welk ntldr bestand je terugzet, weet ik dat ook weer. [/quote:339a86f5ec]
  [quote:339a86f5ec]Het fixntldriso.zip werkt zowel voor XP Home als Pro[/quote:339a86f5ec]
  Spreek je jezelf nu niet tegen :wink:

  Greetz
 • Nee want het fixntldriso.zip werkt zowel voor XP Home als voor XP Pro, het gaat mij om het ntldr bestand zelf, of was dat niet duidelijk?
  Het ntldr van Home en van Pro zijn bij mij even groot dus vraag ik mij af of daar verschil in zit.
  Jij hebt het ovet zip bestanden van het fix bestand, das wat anders.
 • [quote:639423fed7]Nee want het fixntldriso.zip werkt zowel voor XP Home als voor XP Pro, het gaat mij om het ntldr bestand zelf, of was dat niet duidelijk?[/quote:639423fed7]
  Het is mij wel duidelijk en ik ben niet over "zip" begonnen maar jijzelf,tenslotte gebruik jij de naam "fixntldriso.zip" in je 1e post :wink:

  Kijk,het gaat niet over zip of de iso die daar in zit,maar uiteindelijk om de NTLDR die dus in die iso zit.Die wordt uiteindelijk gebruikt als je met die cd opstart.

  Omdat jijzelf aangeeft dat de fixntldriso.zip,waar de NTLDR dus inzit,zowel voor XP Home als XP Pro werkt,hoef je er dus ook geen rekening mee te houden welk NTLDR bestand je in welk OS terugzet,want hij werkt voor beide.
 • Je hebt helemaal gelijk die NTLDR van de fix iso staat natuurlijk ook op die schijf.
  Alleen is dit bestand 229kb en bij mij 246kb, is dat omdat het gewoon een neiuwere versie is?
  Bedankt,
 • [quote:cf6131a374]Alleen is dit bestand 229kb en bij mij 246kb, is dat omdat het gewoon een neiuwere versie is? [/quote:cf6131a374]
  Ik denk dat je beter van een geupdate (naar SP2) versie kunt spreken,zie mijn post,
  [quote:cf6131a374]Nadat ik XPPRO heb gesliptreamed met SP2 is het precies even groot als van XP-Home SP2,dus hier is enige logica te ontdekken.[/quote:cf6131a374]
  M.a.w. de NTLDR in mijn staandaard XP-Pro was 218kB en nadat ik hem met SP2 had geslipstreamd is hij nu 245kB,om precies te zijn.

  Als je met de muis op het bestand gaat staan geeft hij246kB aan.
  Maar klik je met rechts en dan eigenschappen,dan zie je waarschijnlijk
  245kB(251.184 bytes) staan.

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.