Vraag & Antwoord

OS Windows

Microsoft.NET.....?

5 antwoorden
  • Ìk heb een vraag over Microsoft.NET. Ik heb het volgende in mijn software lijst staan: Microsoft.NET Framework 1.1 Microsoft.NET Framework 1.1 Dutch language Pack Microsoft.NET Framework 1.1 Hotfix (KB886903) Microsoft.NET Framework 2.0 Microsoft.NET Framework 2.0 Language Pack - NLD Microsoft compression client Pack 1.0 for Windows XP Microsoft User-Mode driver Framework feature Pack 1.0 MSXML 4.0 SP2 (KB927978) Waar dient al deze software voor? Kan ik het allemaal verwijderen of moet juist alles bewaart blijven? Kan ik enkele hiervan verwijderen? Ik stel deze vraag ook omdat mijn systeem er lang (3 minuten) over doet voordat het is opgestart. Ik vermoedt dat bovenstaande software daar iets mee te maken heeft. Alvast bedankt voor jullie antwoord.
  • Het hele .Net Framework is een stuk software dat aan Windows KAN worden toegevoegd. Het wordt in toenemende mate gebruikt door allerlei applicaties. Het kan zijn dat jij zonder kunt, maar op mijn systeem maken diverse programmas er gebruik van. Het wissen ervan maakt deze programmas onbruikbaar. Oudere progjes gebruiken 1.1, nieuwere 2.0. Je kunt dus ook niet zomaar de oudere versie wissen. Wat je zou kunnen doen i.v.m. het opstarten, is alle Framework toestanden verwijderen. Of dat veel uitmaakt durf ik niet te zeggen. Kom je dan vervolgens programmas tegen die de 1.1 of 2.0 nodig hebben, dan installeer je de boel gewoon weer. Het wissen van .Net Framework heeft geen invloed op je verdere Windowsgebeuren. Het is een 'extra'. Als je gaat verwijderen: let op met de Windows updates. Daar staan ze weer tussen! Als je automatisch update heb je ze dus zo weer te pakken.
  • .Network, kan inderdaad de PC vertragen bij het opstarten. Alle .Network deinstalleren, en daarna terug installeren, was voor mij de oplossing.
  • En hoe zit het met die drie andere softwarepakketten? Waar dienen die voor?
  • De Compression client is een hulpmiddeltje om updates voor VISTA efficiënter te kunnen binnenhalen. Raar genoeg KAN die meekomen met updates voor XP. Draai je geen Vista, dan weg ermee. De MSXML is een software ontwikkeltool. Kan ook weg. Waarbij aangetekend dat beide downloads niet standaard met de updates voor XP meekomen. Hoe je er aan komt?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.