Vraag & Antwoord

OS Windows

aantal partities (windows xp)

5 antwoorden
  • ik heb een paar maanden terug mijn 300 gb schijf opgedeeld in 9 partities. Laatst hoorde ik dat dit veel te veel zou zijn en ik ben dan van plan om mijn partities te gaan herindelen (met partition magic). Mijn vraag is of iemand mij advies kan geven hoe ik mijn 300 gb schijf dan het beste kan gaa partitioneren. Ik wil ze als volgt gaan maken: media, studie, windows, games, overig. kan ik het beste deze 5 partities maken of kan ik beter de partities games en overig samenvoegen tot overig en dan mbv mappen verder werken? alvast bedankt
  • Als jij 9 partities prettig vind werken, zou ik ze maar mooi laten staan. Het zou mij een rotzorg wezen, wat een ander daarvan vindt.
  • Als je -schijnbaar- zo intensief en gevarieerd met je computer bezig bent is het belangrijker om je te bekommeren over de backup van de verschillende partities. Heb je backups? Ik sluit me volledig bij Gerben aan: gewoon lekker doen wat bij jou het prettigst werkt.
  • hij zei me dat dat ook iets met het bios te maken had ofzo. Als je meer partities had dan zou het bios 'gek' kunnen worden, of iets in die trant.
  • Wees maar niet bang. De enige die gek kan worden van zoveel partities ben jezelf. Als je ervoor zorgt dat naast je AKTIEVE Windowspartitie je de rest als LOGISCHE partities aanmaakt heb je -in principe- een onbeperkt aantal partities ter beschikking. D.w.z. tot de letters van het alfabet op zijn. :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.