Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP installeren

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik probeer Windows XP op mijn computer te zetten. Ik wil mijn harde schijf daarvoor formatteren. In de Bios heb ik bij Boot mijn cd-rom op 1 gezet, zodat ik hoop dat hij cd-rom pakt bij het opstarten, maar dat doet hij niet (de cd zit wel gewoon in de cd-rom-drive :wink: )
  Weet iemand hoe ik dit probleem op kan lossen? Waarom pakt hij mijn cd-rom niet?

  Groeten,
  Racer
 • Heb je je XP CD in een ander systeem geprobeerd? Mogelijk ligt het niet aan je CD-Rom speler maar aan de CD zelf.
 • En voordat je een andere PC opzoekt kun je eerst in je eigen drive een andere -zelf opstartende- CD gebruiken. Doet die het ook niet dan is inderdaad je drive kaduuk en hoef je de deur niet uit voor een andere PC. :wink:
 • In een andere pc werkt de XP-cd wel… en een andere zelfopstartende cd werkt bij mij ook niet… dan zou mijn cd-rom kapot zijn, maar ik heb hem net nieuw! En verder doet-ie alles wel, in windows doet de cd-rom het prima…

  Life's a bitch……

  Groet,
  Racer
 • [quote:037c4050e4="Racer"] In een andere pc werkt de XP-cd wel… en een andere zelfopstartende cd werkt bij mij ook niet… dan zou mijn cd-rom kapot zijn, maar ik heb hem net nieuw! En verder doet-ie alles wel, in windows doet de cd-rom het prima… [/quote:037c4050e4] Om wat voor een merk PC gaat het? Of welk merk/type moederbord? Welk merk/type dvd-speler? Staat in het BIOS de dvd-speler bij de boot sequence wel vooraan/bovenaan? Staat in het BIOS de dvd-speler wel op AUTO?

  Eventueel zou je Windows XP kunnen proberen te installeren via de Opstartdiskettes van Windows XP Setup. Zorg ervoor dat je de XP setup diskettes van de juiste XP versie, Service Pack en taal download.
 • Is het niet een simpele instelling dat de drive niet op 'automatisch afspelen' staat?

  Deze computer>rechtsklikken op de drive>tabblad automatisch afspelen.
 • Kijk eens in je bios of je cd-romstation niet specifiek wordt weergegeven. :wink:

  …Was bij mij het geval…

  mvg,
 • Zet je systeem uit. dus alle spanning er af. Maak je kast open en haal de batterij los, wacht plm, 15 sec. en plaats de batterij weer terug.
  Daarna weer opstarten met de cd in de drive.
  Succes
  Drifter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.