Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows validatie

joopat
9 antwoorden
 • Uiteindelijk is het mij gelukt met de orgineel bijgeleverde cd XP opnieuw te installeren. In eerste instantie lukte dat niet omdat de computer de cd niet las. Nadat ik hem met een andere xp cd installeerde, vervolgens met Berts CD formatteerde en opnieuw startte lukte het wel. Alleen de validatie mislukt, die krijg ik niet. Nu zag ik op de XP cd dat er met OEM versies vaker dit probleem voorkomt. Mijn vraag is wat er aan de hand is en wie weet waar ik Cybermaxx kan vinden, rondgooglen gaf geen adres. het bedrijf wat geleverd heeft bestaat niet meer. Een meisje wat ik via microsoft aan de lijn kreeg in een ver buitenland gaf aan dat het een softwarekwestie is die zij niet op kunnen, hoeven of mogen oplossen.
 • Volgens mij heeft de mislukte validatie niets met de CD-rom te maken. Het gaat om de licentie die op de kast hoort te zitten. Met dit nummer gewoon naar microsoft bellen, is een 0800-nummer en is normaal in het Nederlands.Natuurlijk is het wel zo dat als de licentie ontbreekt of het nummer onjuist, het verhaal anders word.

  Joopat
 • Je antwoord verduidelijkt mij wel wat, wat ik van dat meiske begreep was dat ze mij een cijfercombi vroeg, ik heb alleen maar gekeken naar de combinatie die op de bijgeleverde cd stond en die ook ingevoerd moet worden. Hoe moet die licentie eruit zien? ik zie niets op de buitenkant van de kast, wel een hele hoop nummers er binnenin.
 • Goed kijken of er niet ergens toch een sticker van Microsoft zit, Het nummer wat hier opstaat heb je nodig voor validatie. Mocht er nergens een licentiesticker te vinden zijn moet je ervan uitgaan dat het niet om een legale versie gaat en is validatie ( legaal ) niet mogelijk..Nummers op de CD-rom zijn onbelangrijk, elke XP CDrom van het juiste type werkt.
  Pro of Home enz.

  Joopat


  Bij Xp zat een groen boekje met wat beschrijvingen, De echte sticker zat op de achterzijde van dit boekje en moet door de bouwer op de kast worden geplakt. Vergeten misschien en nog op het boekje ?
 • Ik denk dat ze met dat nummer bedoeld: het nummer dat je gegeven wordt als je bij activeren kiest voor "telefoon". Dan krijg je toch ook zo'n reeks met nummers?
 • Nee dus, Dat is de activatiecode. En die krijg je alleen te horen als het licentienummer foutloos overgekomen is. Vaak dien je als het meer gebeurd ook met de juiste licentiecode ook nog via 0800 de activatie regelen tegenwoordig. het is allemaal wat strakker.
 • [img:3f22206a00]http://www.bilgisayarogren.com/xpserverders2_dosyalar/image003.gif[/img:3f22206a00]
  Het nummer dat bij step 3 staat, moet je dan geven. Tenminste dat moest ik dan. (Bij step 1 wel Nederland invullen :lol: )
  Dan krijg je zo'n ander nummer dat je bij step 4 in moet vullen. En dan "Next" of "Volgende" kiezen, en klaar is kees!
 • Als dus de activatie hier word geweigerd, En dat gebeurd bij topicstarter, is er geen andere keuze dan op te bellen. Hierbij word ( als de licentie-key op de kast in orde is ) een nieuwe Key gegeven die dan in het blauwe vlak dient te worden gezet. Punt blijft echter dat bij het ontbreken van de licentie en of de juiste licentie-code activatie gewoonweg geweigerd word. Bij Windows Vista zal dit allemaal nog veel strenger worden.

  Joopat
 • Ik ben nu even het spoor bijster.

  Jullie hebben het over productkey
  Activatiekey
  licentiekey

  En op mijn windows cd voor de onderhavige computer staat ook nog een key, cijfers en letters

  Ik heb bij mijn andere xp computer gekeken, die is van dell. Daarop zit een sticker met een cijfer/letter code met daarop de titel productkey. Op de hierbij meegeleverde xp cd staat geen code, ook niet op het bijgeleverde groene boekje.


  Wat heb ik nu precies nodig voor validatie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.