Vraag & Antwoord

OS Windows

Beheerder en toch geen rechten

3 antwoorden
  • Sinds enige tijd kan ik als enige gebruiker van deze computer, dus beheerder, zo nu en dan geen instellingen wijzigen, omdat ik GEEN beheerder zou zijn. Ik heb windows live scanner er ook al overheen gedraaid. Ook geen resultaat. Wie heeft hier een verklaring voor. Mijn os is windows xp (legaal) en volledig up to date
  • Als je de enige gebruiker bent ben je niet automatisch beheerder maar dat snap je. Je kunt opstarten via de veilige modus (F8 voor het booten indrukken) en dan als echte beheerder inloggen. Verder is het zo dat Windows niet foutloos is (wat een schok he) en het lang zoeken is naar dit soort dingen. Ik heb het te druk (heb 9 pc's) en installeer XP opnieuw als er iets niet werkt wat wel zou moeten werken... 99% is het dan goed voor een tijdje.
  • Er is een verschil tussen beheerder en administrator. Bij sommige onderdelen moet je als administrator inloggen om de instellingen te wijzigen. Dit doe je door de computer op te starten in de veilige modus en dan bij het welkomstscherm op de administrator te klikken. Je kan dan alle computerinstellingen wijzigen, maar je kan niet bij gebruikersbestanden en instellingen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.