Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Naam wijzigen?

Rosturp
3 antwoorden
 • Tot voor kort kon ik de naam van een foto simpel wijzigen door er met de rechter muisknop op te klikken, vervolgens op Naam Wijzigen klikken en dan een andere naam te typen. Na het veranderen zag Windows dat het nog steeds om een JPG foto ging.

  Maar er is iets veranderd: Als ik hetzelfde doe als hierboven dan komt Windows nu met de volgende waarschuwing: "Door het wijzigen van de extensie wordt het bestand mogelijk onbruikbaar. Wilt u de extensie toch wijzigen?" Als ik de naam vervolgens verander met erachter .JPG dan is er geen probleem. Hetzelfde gebeurt bij .doc bestanden van Word of .xls bestanden van Excel.
  Hoe kan ik Windows instellen zodat hij weer automatisch het bestand als een JPG file (of welke andere file dan ook) blijft zien?
  Ik heb dit probleem dus bij alle bestanden die ik van een andere naam wil voorzien, zonder het betreffende programma te starten.

  Ik draai Windows XP home en het probleem is ontstaan sinds ik Internet Explorer 7 heb geïnstalleerd.

  Alvast bedankt voor jullie hulp!
 • Waarschijnlijk heb je de optie [b:1994f5228e]aangevinkt[/b:1994f5228e] om bekende bestandtypen te verbergen.
  Verander je de naam, dan verander je ook de extensie.

  Start Windows verkenner > Extra > Mapopties > tab Weergave > [i:1994f5228e]Extensies voor bekende bestandtypen verbergen[/i:1994f5228e] > [b:1994f5228e]ontvinken[/b:1994f5228e].

  Als je nu een naam wilt veranderen, doe dit dan alleen wat voor de [b:1994f5228e]. (punt) extensienaam[/b:1994f5228e] staat.
 • Deze stond NIET aangevinkt.
  Maar als test heb ik 'm wel aangevinkt en nu zijn welliswaar de .extensie weg maar kan ik de namen wel weer makkelijk wijzigen en blijft de extensie gewoon bestaan.
  (De extensie kan ik gewoon zien door alleen mijn muis erop te zetten en dan krijg ik de aanvullende info zoals datum en extensie gewoon te zien)

  Dit is dus wat ik eigenlijk wilde!

  Bedankt voor deze hulp.
  Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.