Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

OEM software omzetten naar volledige versie

gi32288
11 antwoorden
 • In computer!totaal 12/2006 stond een artikel over OEM software (blz 42 t/m 46) Aan het eind werd in een kadertje verwezen naar een in het volgende nummer (01-2007 dus) te verschijnen artikel hoe een oem-versie om te bouwen is tot een zo ideaal mogelijke windows installatie cd. Ik heb dat artikel niet gevonden in het januari nummer. Komt dit nog of bestaan er andere artikelen die zo'n omzetting beschrijven? Ik heb 1 laptol met windows ZP home en 1 laptop met windows XP media center
 • De OEM-versie is 100% hetzelfde progamma. Het is gewoon een licentiekwestie, OEM staat voor een goedkope licentie die eigenlijk alleen bij een nieuwe computer mag worden verkocht. Retail-versie is een licentie die meer mogelijkheden heeft op het gebied van opnieuw gebruiken op een andere computer,( dit is niet toegestaan met een OEM-versie ). Kortom , er valt niets om te bouwen want het verschil zit in de licentieform en die zijn geregisteerd bij Microsoft aan de hand van het nummer waar de letters OEM midden in staan bij deze goedkope versie. En retail voegt niets toe aan de XP-installatie, alleen de prijs is 3 keer hoger.

  Joopat
 • sorry, ik ben niet duidelijk genoeg geweest. Ik heb van beide laptops geen installatie cd. De software staat op een recovery-partitie. Voor zover ik begreep zou het artikel gaan over het 'extraheren' van een cd uit deze recovery partitie
 • Ik snap je niet goed:

  Je hebt twee werkende laptops?
  Beide zijn van een merk-pc (Dell, HP,….) want ze hebben een recovery-partitie ?

  Het zijn beide OEM-versies (dus bedoeld om bij die specifieke laptops te blijven) ?

  Wat wil je dan bereiken met die 'omvorming' ??
 • Ik gok dat hij een image wil maken, zodat hij een backup heeft voor het geval z'n HD inclusief backup-partitie het begeeft.
 • Je kunt ook gewoon een image van die partitie maken, met bijvoorbeeld acronis trueimage. Of zelf een image van de hele harddisk.
 • juist ja. Ik wil een cd hebben zodat, mocht de hd het begeven, ik een nieuwe schijf met installatie kan maken.
  De Laptops zijn een Acer Aspire en een Targa
 • [quote:6aa7cfc6a4]sorry, ik ben niet duidelijk genoeg geweest. Ik heb van beide laptops geen installatie cd. De software staat op een recovery-partitie. Voor zover ik begreep zou het artikel gaan over het 'extraheren' van een cd uit deze recovery partitie[/quote:6aa7cfc6a4]
  Geloof toch dat TS iets anders bedoelt.Bij veel z.g.n. "merk" PC's wordt i.p.v. de originele XP cd een "recovery cd" meegeleverd.

  Met deze recovery cd kun je de PC terugzetten naar zoals hij was bij aankoop.

  Soms staan de benodigde bestanden (met name de i386 map)op de CD\DVD en in een ander geval,op een verborgen partitie op de hardeschijf.

  TS doelt kennelijk op een tutorial,om met behulp van deze i386 map,een "gewone" XP installatie cd te maken,ingeval de bestanden op de HDD verloren gaan.

  Dit vond ik tot dusver,kijk even onder "Making a CD for Windows XP, 2000, 2003, and NT".

  http://www.easydesksoftware.com
  ecovery.htm#XP

  Ergens nog wel eens een uitgebreidere tutorial gezien,maar kan die niet zo gauw terug vinden.

  Greetz

  Edit:
  http://www.neowin.net/forum/index.php?act=ST&f=107&t=386271

  http://www.howtohaven.com/system/createwindowssetupdisk.shtml

  http://forums.techguy.org/tech-tips-tricks/334698-creating-windows-installation-cd-your.html
 • Dat artikel komt in nummer 3. Gaat in op hoe je omgaat met hersteldisks vol "handige" tools van de leverancier, herstelpartities, etcetera.

  Maar dat terzijde.

  groetjes Edmond
 • [quote:f201b03c41="wanderer"] Soms staan de benodigde bestanden (met name de i386 map)op de CD\DVD en in een ander geval,op een verborgen partitie op de hardeschijf.[/quote:f201b03c41]

  Dit betreft meestal een image waaruit je deze i386 niet zo kunt destilleren.

  mvrgroet Edmond
 • Ik heb iemand,op een ander forum,al eens geholpen met behulp van die i386 map.
  Je spreekt van "meestal" dus ik ga er vanuit dat dit jou ervaringen zijn.Mijn vraag is dan ook of dat met een bepaald merk PC zo is,of met meerdere?

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.