Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma's verplaatsen.

HvD
6 antwoorden
 • Programma's installeer ik het liefst niet op de C-partitie maar op D of E. Meestal kun je in de installatiewizard meteen de stationsletter veranderen terwijl de rest zo blijft als het hoort. In dit geval moest ik zo nodig weer browsen, en vergat na D:Program Files de naam van het prog in te vullen. Resultaat: de hele zooi staat in PF.
  Een map aanmaken in PF met de juiste naam lukt opeens niet meer, dus kan ik daar ook al die files niet naar overzetten.
  Het betrfet Norton Internet Security 2007.
  Ik meen dat er progs zijn om een prog in zijn geheel te verplaatsen, zodat ook het register aangepast wordt. Welk prog is dat?
  Met dank en groet.
 • Reeds geïnstalleerde programma's verplaatsen naar een andere schijf? Niet doen. Waarom wil je dat eigenlijk, het heeft geen meerwaarde.
  Als je namelijk de C een keer wist dan werken de meeste programma's op andere partities toch niet meer…

  Schijfgrootte lijkt me met de lage kosten van schijven geen probleem.

  Verder ben ik van mening dat programma's net als windows op de C partitie zouden moeten staan. Technisch gezien is windows ook een programma en de map P F hoort er gewoon bij. Games zijn ook programma's.
  Als je toch dingen op inhoud uit elkaar wilt houden, zet je data (documenten mp3 en films) ergens anders dan op de C.
 • Bedankt voor de reactie, maar die slaat niet helemaal op het probleem.
  Of wat ik gedaan heb nu op de C, D of E-partitie gebeurde is niet opportuun, het gaat erom dat de onderdelen van dat programma niet netjes in een map zitten, maar alle losse files gewoon in de hoofdmap "Program Files".
  Meest logische oplossing dus het aanmaken van een nieuwe map in PF, en alle files daar naartoe slepen. Maar dat aanmaken van die nieuwe map lukt dus gewoon niet. Wel map aanmaken náást PF, dus in dezelfde partitie, maar slepen daarheen lukt ook niet (voor beide oplossingen nog los van het feit of het register e.e.a. verwerkt).
  Het lijkt erop dat Norton dit op een of andere manier blokkeert. Eventjes deïnstalleren en herinstalleren is bij Nortonprogs geen sinecure, heb ik intussen geleerd.
  Dus zoek ik een prog dat die files netjes, met inbegrip van registerwijzigingen, in een map verplaatst.

  Overigens, wat u beschrijft over het indelen van zaken over een schijf zie ik anders. Ik gebruik een WD Raptor 40GB (die snelle) voor het systeem en bepaalde programma's, maar heb grotere progs, die vaak ook veel data opslaan, in een partitie op een andere schijf gezet, waarop nog een aantal partities met data van verschillende soort. Zo ook de mappen "mijn documenten" en het wisselbestand, die windows standaard in het systeem zet.
  Voordeel naar mijn idee is dat je de zaken dan zo efficiënt mogelijk gedefragmenteerd kan houden.
 • Ik zou toch maar proberen het programma te verwijderen. Je kunt daarvoor SymNRT gebruiken.
 • Bedoelde je wellicht dit programma?

  http://www.superwin.com/ezxplant.htm
 • Norton nis zoekt toch altijd de c schijf .
  Daar staat toch het os op wat nis moet beveiligen?? .
  Dat kan je toch niet op een andere partitie gooien .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.