Vraag & Antwoord

OS Windows

drivers van cd of downloaden?

5 antwoorden
  • hello mensen, wat is het verschil tussen oem cd/drivers en drivers die je kan downloaden van de hardware/software fabrikanten? voorbeeld: cd audigy 2 geleverd oem voor pc wil een nieuwe herinstallatie doen op hd kan ik niet gewoon een versie downloaden van creative site. komen er geen conflicten? grtjes wingman
  • OEM is een versie die ergens bij geleverd is (met een eventuele meerprijs). OEM mag formeel niet los verkocht worden, het moet altijd in combinatie met een ander product gaan, bijv. een computer. Echter veel computerboeren verkopen OEM producten gewoon los. ;-) Retail is een versie die je los gekocht hebt, met vaak handleidingen en nog meer blah erbij. Deze zijn doorgaans een tikkie duurder, maar mag je meestal overal in gebruiken. En is dus niet zoals bij OEM gebonden aan het product waar het bij geleverd is. Qua drivers maakt het allemaal niks uit. Je kunt rustig de drivers van creative website gebruiken.
  • Is moeilijk antwoord op te geven. Meestal is OEM hardware dezelfde als de retail versie. (De oem versie wordt vaak alleen in bulk geleverd zonder omdoos en soms ook zonder driver cd) Meestal kan je dus ook gewoon de driver bij het merk downloaden en gebruiken. Er zijn ook gevallen (bijv. medion, nvidia go) die afspraken maken met de fabrikant van de hardware dat alleen zij (medion) driver ondersteuning zal geven. Ik zou zeggen gewoon proberen. Bij eventuele problemen kan je bij de hardware de driver weer terug zetten of zelfs systeemherstel uitvoeren. Bij prive gebruik van de pc lijkt mij het risico klein.
  • @gymaroe: Er staat duidelijk Audigy2 in zijn post. En Creative heeft geen vage toestanden qua support e.d. Dus het werkt gewoon. Qua grafische kaarten kan dit idd soms zo zijn. (heeeel soms)
  • Creative update zijn drivers met enige regelmaat. Gerede kans dat de drivers van de website nieuwer zijn. Ik gebruik zelf meestal de nieuwste officiële drivers (geen beta's dus).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.