Vraag & Antwoord

OS Windows

vista

Anoniem
tommi12
11 antwoorden
 • hola,
  wil vista een kans geven, dus dacht ik zet um op mijn externe hd…..kan dat

  vrgr :evil:
 • Denk dat je met een dualboot installatie meer kans hebt.
 • Je kunt het op je externe harde schijf zetten maar dan gaat het vast niet werken want je besturingsysteem staat altijd op de c-schijf.

  Met een dual boot kan het inderdaad wel. Maar dan zal nog een gedeelte op de c-schijf staan.
 • [quote:607fe3a1ef="Wiep Corbier"]Je kunt het op je externe harde schijf zetten maar dan gaat het vast niet werken want je besturingsysteem staat altijd op de c-schijf.

  Met een dual boot kan het inderdaad wel. Maar dan zal nog een gedeelte op de c-schijf staan.[/quote:607fe3a1ef]

  dual boot is geen optie…heb er de ruimte niet voor..

  thx voor ut mee denken
 • Volgens mij kan het wel. Wat hij op C:\ zet is alleen de bootsector en de bootmanager. Dat is niet veel. De rest, Vista zelf, kan dan op de externe schijf.

  Hou er wel rekening mee dat Vista de externe schijf bij het booten moet zien. Dat merk je echter tijdens de Setup snel genoeg (mijn externe schijf ziet de installer wel als ik het me goed herinner) en onderschat niet de snelheid. Externe schijven zijn traag. Vista doet zelf een benchmark aan het einde van de installatie, en valt die te laag en traag uit, krijg je niet de maximale 'experience'. Bij een score lager dan 3 schakelt Vista bijvoorbeeld Aero uit, ongeacht of het videosysteem het aan kan.

  groetjes Edmond
 • [quote:7b15f91e4e="Edmond Varwijk"]Bij een score lager dan 3 schakelt Vista bijvoorbeeld Aero uit, ongeacht of het videosysteem het aan kan.[/quote:7b15f91e4e]
  Niet correct… Op mijn laptop draait alweer enige tijd Windows Vista Ultimate met een performance index van 2,8. De aero-interface werkt prima bij mij. Bij een collega die een index heeft van 2,2 werkt ie ook prima. Het wel of niet kunnen gebruiken van de Aero-interface is volgens mij alleen afhankelijk van de Vista editie die je gebruikt (hij zit niet in alle edities) en de ondersteuning van DirectX 9. Als je hardware geen DirectX 9 ondersteunt, kun je niet eens Aero kiezen in je instellingen.
 • Hmm, dan ben je een uitzondering. Grofweg is Aero bij scores lager dan 3.0 namelijk niet mogelijk en uitgeschakeld.

  Dit zijn de officiele feiten over de prestatieindex en zover heb ik alleen zaken gezien die dit bevestigen. Bijvoorbeeld heb ik hier een P4 met 512 MB geheugen, die scoort een 2.9 want het geheugen scoort een 2.9. De overige onderdelen allemaal boven de 3.0. Doe ik er 512 MB bij, dan komt ook het geheugen boven de 3.6 en scort de machine een 3.5,, en dan pas heb ik Aero. Terwijl de grafische kaart, dezelfde kaart is en dus voor en na de geheugenupgrade, Aero kan produceren.

  Maar hier wat Microsoft erover te zeggen heeft:

  [quote:fd25c1512c="Microsoft"]The following are detailed descriptions of each of the base score levels:

  1.0
  A base score of 1.0 is intended to reflect the minimum specification needed to run Windows Vista™. PCs that meet this level will run Windows Vista™ in a basic, but acceptable manner. This is a “catch all” level assigned to any machine that can realistically upgrade to Windows Vista™ but won’t meet Level 2 specifications.

  2.0
  A base score of 2.0 represents the mainstream Windows Vista upgrade target system.
 • Mijn score is 2.4 (Gaming Graphics). De rest zit allemaal ruim boven de 3.
  En ook hier draait Aero als een zonnetje.
 • [quote:c2731140be="IEEE1394"]Mijn score is 2.4 (Gaming Graphics). De rest zit allemaal ruim boven de 3.
  En ook hier draait Aero als een zonnetje.[/quote:c2731140be] ik heb 2.9 als score .
  de rest 4 .
 • Dus als ik het goed begrijp is die "aero"presentatie afhankelijk van de
  hoeveelheid ram-geheugen? (NOOB)

  Btw; de index is 3.5 met 1024mb dd-ram
 • wat ik heb begrepen is dat je videokaart het aan moet kunnen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord