Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

backup plannen op Windows NT Server

WatchDog
6 antwoorden
 • Hallo

  Ik ben kort geleden van werk veranderd en bijgevolg in een nieuw netwerk beland met nog 2 Windows NT Servers.
  Ik veranderde zoals gevraagd de admin-wachtwoorden, maar ik heb de indruk dat de backup-procedure (via het met het OS meegeleverde backupprogramma) van die 2 servers niet meer correct functioneert.
  Ik kan natuurlijk gewoon de procedure herschrijven, maar daar knelt het schoentje een beetje, aangezien de interface en de werkwijze nogal verschilt van de backup die ik ken van Windows 2000 en 2003 Server.
  Ik kan wel een backup draaien, maar ik zie niet onmiddellijk een manier om die taak te plannen.
  Kan er iemand mij een tip geven? Moet ik een soort batch schrijven ofzo?

  Mvg

  WD
 • Ik neem aan dat het backup-pakket zijn eigen scheduler heeft. En indien je NT-backup gebruikt, die heeft ook een scheduler (via planned tasks), maar dat laatste zal wel niet, want dat is algemene basiskennis en had je wel geweten. Het is dus afhankelijk van welk backup-pakket gebruik gemaakt wordt.
 • Nee het is wel degelijk het standaard NTBackup-pakket. Ik weet dat daar normaalgezien een taakplanner aan gekoppeld zou moeten zijn, maar ik vind die niet terug.
  Ik heb NTBackup nochtans alle vele malen onder Windows 2000 en 2003 Server gebruikt …
 • [quote:388a31d6ed="WatchDog"]Nee het is wel degelijk het standaard NTBackup-pakket. Ik weet dat daar normaalgezien een taakplanner aan gekoppeld zou moeten zijn, maar ik vind die niet terug.
  Ik heb NTBackup nochtans alle vele malen onder Windows 2000 en 2003 Server gebruikt …[/quote:388a31d6ed]
  Als er taken gescheduled zijn, moet je die terug zien in de scheduled tasks, zoniet, kan je een backup aanmaken vanuit ntbackup en deze via scheduled tasks laten lopen.
 • Wel ik vind dus die taakplanner niet terug.
  Hij staat allesinds niet op dezelfde plaats als bij Windows 2000/3 server. Onder Program Files > Adminstrative Tools (Common) vind ik hem ook niet terug.
 • Waarom schedule je niet gewoon via het AT command? Even uit het blote hoofd vind je de scheduler onder Control Panel, maar zoals al gezegd, het kan ook via AT (onder NT4 is dat volgens mij hetzelfde als de scheduled tasks)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.