Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win 95 opfokken tot 98

De enige Johan
13 antwoorden
 • Ik draai op mijn computer windows 95 maar omdat ik geen geschikte drivers kan vinden voor usb-pennen wil ik graag 98 installeren.
  Omdat het verschil tussen 4.03.1214B en 4.10 niet zo heel groot is dacht ik dat het mogelijk zou kunnen zijn om windows 98 te instaleren/te upgraden zonder eerst 95 eraf te mikken en al m'n programma's kwijt te zijn.
  (Tenzij iemand win95 drivers heeft voor een Dane-Elec usb pen van 256Mb)
  Alvast bedankt.
 • Je kunt toch gewoon een zgn. upgrade uitvoeren vanaf de Win98 CD? Op die manier blijven al je bestanden en instellingen behouden.
 • Nee, dat is juist het probleem.
  Dan zegt hij: "Er is een besturingssysteem aangetroffen dat niet met deze cd
  kan worden vernieuwd."
 • [quote:d038649ab8="De enige Johan"]Dan zegt hij: "Er is een besturingssysteem aangetroffen dat niet met deze cd kan worden vernieuwd."[/quote:d038649ab8] Dan gaat het waarschijnlijk om een OEM versie van Windows 98. Die kun je niet gebruiken om vanaf Windows 95 te upgraden. Met een OEM versie van Windows 98 kun je alleen een nieuwe installatie uitvoeren.
 • Dat klopt als een bus maar zijn er andere mogelijkheden?
  Ik kwam een tijdje geleden een Franse site tegen die updates/uitbreidingen had. Die werkten jammergenoeg alleen met een franse versie.
 • [quote:6b1654ef94="De enige Johan"]Dat klopt als een bus maar zijn er andere mogelijkheden? [/quote:6b1654ef94] Maar wat voor een andere mogelijkheden bedoel je? Heb je dan geen installatie diskettes/cd's van je geïnstalleerde applicaties? Er wordt wel beweerd dat het upgraden met een OEM Win98 CD kan in deze Thread over Can I upgrade from Win95 to Win98 using 98 OEM edition. Maar of je geïnstalleerde applicaties dan nog werken, durf ik niets over te zeggen.
 • http://www.usbman.com/Win95%20USB%20Guide.htm
  en
  http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=487553
  effe regsitreren..
  Als dan inlogt kun je alle drivers van Dane bekijken:
  http://members.driverguide.com/index.php?action=dosearch&qa6=1470&dp=3&sm=b&jmd=and&fzz=d&sa=1
 • Ik ga het gewoon prberen. Heel erg bedankt en als het fout gaat is er niet eens zo heel erg veel verloren.
 • Ik heb die usb drivers geprobeerd. Dane-Elec ondersteund geen win 95 en ondanks dat hij zonder problemen instaleert heeft hij altijd stuurprogramma-fouten en hij geeft ook geen verwisselbare schijf weer.
  Dit betekent kennelijk dat ik echt naar win98 moet?
 • [quote:84ecdcdd30="jolo"] Maar wat voor een andere mogelijkheden bedoel je? Heb je dan geen installatie diskettes/cd's van je geïnstalleerde applicaties? Er wordt wel beweerd dat het upgraden met een OEM Win98 CD kan in deze Thread over Can I upgrade from Win95 to Win98 using 98 OEM edition. Maar of je geïnstalleerde applicaties dan nog werken, durf ik niets over te zeggen.[/quote:84ecdcdd30]
  Ik heb dit geprobeerd. Het werkt maar na de instalatie, als je windows laadt vraagt hij om een key. Die heb ik dus ingevoerd maar daarmee werkt hij niet. Terwijl hij op andere computers met dezelfde key wel werkte. Ik weet heel zeker dat ik hem goed heb overgenomen. Hoe denken jullie dat het komt? Is er een mogelijkheid om hem wel met die legale key te laten werken? Op een net geformateerde schijf werkt het ook niet.
 • ik denk dat je beter een nieuwe PC kunt kopen, OF een legale windows zien te regelen…

  Twiet01
 • [quote:e4b30335ba="De enige Johan"]Ik heb die usb drivers geprobeerd. Dane-Elec ondersteund geen win 95 en ondanks dat hij zonder problemen instaleert heeft hij altijd stuurprogramma-fouten en hij geeft ook geen verwisselbare schijf weer.
  Dit betekent kennelijk dat ik echt naar win98 moet?[/quote:e4b30335ba]zijn er gele uitroeptekens bij aparaatbeheer? En waar staan ze?
  Als ze bij de usb controller staan zou je nog eens op de site van de moederfabrikant of van de usb controller chip fabrikant gaan kijken of er een usb dan wel chipset driver dan wel update staat. eerder wil het ook niet werken. Voor de zekerheid even de driver van de Dane usb stick zelf de-installeren.
  Als ze via de moederbord fabrikant niet te vinden zijn ook even bij www.driverguide of even googlen (met het type usb controller. Ik heb bijna… altijd zo alles gevonden en werkend gekregen.
  Het type controller e.d : in het mobo-boekje, of de kast open of iets als everest of aida downloaden en dat gebruiken.
  http://www.google.nl/search?hl=nl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=everest+freeware&spell=1
  http://www.google.nl/search?hl=nl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=aida+tool+freeware&spell=1
 • [quote:5355581277="De enige Johan"]Nee, dat is juist het probleem.
  Dan zegt hij: "Er is een besturingssysteem aangetroffen dat niet met deze cd
  kan worden vernieuwd."[/quote:5355581277]Tien jaar geleden was dat een bekend probleem. Toen moest je win.com hernoemen. Misschien is dat nu nog steeds zo…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.