Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP overzetten naar andere harde schijf

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Ik ga binnenkort Windows Vista installeren op mijn C:\schijf, waar nu nog Windows XP op staat. Ik wil Windows XP echter niet meteen opgeven.
    Is het op een of andere manier mogelijk om het hele Windows XP systeem (dus incl. alle programma's en bestanden) van de C:\schijf over te zetten naar een andere harde schijf, zodat ik op de C:\schijf een 'schone' Windows Vista installatie kan doen? Zo ja, hoe moet ik dan te werk gaan en hoe zorg ik ervoor dat ik daarna bij het opstarten van de PC kan kiezen om Windows Vista of Windows XP te starten.
    Ik kan natuurlijk Windows XP op de C:\schijf ongemoeid laten en Windows Vista op de andere schijf installeren, maar ik wil Windows Vista op de C:\schijf hebben omdat dat een snellere schijf is dan de andere.
  • Je kunt vista natuurlijk ook op die andere schijf zetten. Toch?
  • [quote:cb5378cb09="gerben"]Je kunt vista natuurlijk ook op die andere schijf zetten. Toch?[/quote:cb5378cb09]
    Zie mijn [b:cb5378cb09]aangepaste[/b:cb5378cb09] bericht hierboven
  • Je moet de schijf dan imagen naar de andere schijf. Kan met partitietools als partition magic, en imaging tools als acronis trueimage. Als je daarna de schijven omwisselt, en xp op de c: schijf houdt, kun je bij de installatie van vista een dual boot aanmaken. XP moet op de c: blijven, anders werkt het gegarandeerd niet meer. Een alternatief is de ene schijf in het bios uit te schakelen, en de andere aan, of andersom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.