Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista besteld, wil hem zetten op xp machine

Anoniem
rgh
12 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  Vandaag heb ik Windows Vista besteld via internet, verwacht hem in de loop van de komende week wel thuis.

  Nu wil ik de Vista installeren op een AMD 3000 +, 1 ghz geheugen waar nu dus een originele Windows xp op staat.

  Als ik nu op deze computer dus Windows Vista erop zet, mag ik die Windows xp originele versie dan plaatsen op een andere computer in huis, of is deze nu verloren gegaan qua licentie?

  Weten jullie hoe dit zit of moet ik hiervoor de komende week Microsoft maar gaan bellen bij de istallatie op die andere computer.
 • Is het een OEM versie van XP die nu op je computer zit? Dan heb je helaas pech en mag je hem niet op een andere PC installeren.
 • Het is geen OEM versie, maar een normale versie Upgrade versie waarvan ik ook nog een volledige (ook geen OEM) van Windows ME heb liggen die ik hiervoor gebruikt heb.

  Windows ME nooit geinstalleerd, alleen cd-rom erbij gedaan voor de installatie.

  Zie nog een klein foutje in openingspost amd 3000 + is amd64 3000 + heb ik de 64 bits versie van XP besteld.
 • Hoop ik voor jouw dat je dan ook de 64-bit versie van Vista heb aangekocht, slechte aankoop overigens want de compabiliteit met hard-en software 64bit schijnt al helemaal belabberd te zijn…laat staan de 32bit versie.
 • Ik heb de 64 bits versie gekocht uiteraard. We zullen wel zien wat het gaat opleveren voor problemen.
 • [quote:4daa08729f]Goedkope versies Vista ook voor particulieren
  Door: Redactie Computer Idee
  Microsoft laat weten dat het ook consumenten toestaat voordelige OEM-licenties los te kopen. Dit naar aanleiding van het bericht over voortijdige verkrijgbaarheid van Windows Vista.
  Rond de Windows-licenties blijkt veel onduidelijkheid te bestaan. Goswijn Thijssen, licentiespecialist bij Microsoft, meldt hierover dat het bedrijf al sinds 2005 werkt met speciale licenties voor systeembouwers. Dat kunnen ook particulieren zijn, zolang zij maar "integrale" onderdelen zelf inbouwen in hun systeem. Hieronder vallen hardwareonderdelen die geen randapparaat zijn, zo blijkt uit de licentie-FAQ.

  Deze zogenoemde OEM-licenties geven geen recht op ondersteuning en mogen slechts op één pc worden gebruikt. Qua functionaliteit zijn ze identiek aan de aanzienlijk duurdere retailversies.

  Microsoft sticht overigens zelf verwarring, door op de doos - onterecht dus - te vermelden dat de OEM-versie uitsluitend mag worden geleverd met een volledig geassembleerd computersysteem. Dit is verouderde informatie, die (per ongeluk?) nog steeds wordt verspreid.

  Kort samengevat betekent dit dat u altijd voor circa 40 procent van de retailprijs terecht kunt en daarbij niet verplicht bent hardware af te nemen bij de winkelier. ons advies: doen!

  ______________________________________________-


  Dit las ik net op computeridee en komt van microsoft Nederland.Dus het lijkt wel te gaan

  Joopat :D [/quote:4daa08729f]
 • Wel als MS nu al SP1 voor Vista voor oktober dit jaar heeft klaarliggen zegt mij genoeg:

  http://tweakers.net/nieuws/46045/Microsoft:-eerste-service-pack-Vista-verschijnt-al-dit-jaar.html
 • VOlgens mij zegt dat niet zoveel. Men gaat wat updates bundelen en enkele mogelijke echte problemen fixen. Volgens mij is die hele snelle SP1 vooral bedoeld om al die particulieren en bedrijven die nog altijd van de NT4 tijd vast houden aan de gedachte dat je een OS pas kunt toepassen, na SP1, te verleiden tot een snellere overgang naar Vista.

  groetjes Edmond
 • [quote:56dfb241ae="hulpdienst"]Het is geen OEM versie, maar een normale versie Upgrade versie waarvan ik ook nog een volledige (ook geen OEM) van Windows ME heb liggen die ik hiervoor gebruikt heb.[/quote:56dfb241ae]

  Dan is dat gewoon een volledige versie die je nu inderdaad naar een andere machine kunt migreren.

  Ik zou trouwens eerst even dualboot doen, tot alles onder Vista goed werkt.

  groetjes Edmond
 • [quote:d3dcaa5b1f="hulpdienst"]Ik heb de 64 bits versie gekocht uiteraard. We zullen wel zien wat het gaat opleveren voor problemen.[/quote:d3dcaa5b1f]

  Je kunt niet alleen de 64-bits versie kopen. Winkelversies zijn altijd 32-bit en 64-bit. OEM-versies en preinstalls kunnen 32-bit only zijn, mensen die een dergelijke licentie hebben kunnen tegen transport en handlingkosten de 64-bit op aparte dvd bestellen.

  groetjes Edmond
 • Dual boot was ik zeker van plan om te gaan doen in eerste instantie om te kijken of inderdaad alle hardware goed werkt die ik heb. Was van plan om het weekend in ieder geval alvast kijken of er al vista 64 bits drivers bestaan voor mijn hardware.
 • Altijd slim maar allereerst vind ik dat Microsoft een behoorlijk goede job heeft gedaan, om zelf al een megalading 64 bits drivers mee te leveren. Verder komen zowel nVidia als ATI en anderen, kort rondom de introductie met een veelheid nieuwe drivers. nVidia ook voor het eerst echt voor haar niet-grafische chips, zo heeft men beloofd. Hou dus rekening met nog druppelende betere en finale versies van drivers dan die welke je nu al kunt downloaden.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.