Vraag & Antwoord

OS Windows

Groot XP probleem

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Na een aantal virussen te hebben gehad op mijn pc, en dit ook niet heb kunnen oplossen met HijackThis, heb ik besloten mijn pc te REPAREREN met de Recovery CD-ROM die ik bij de levering van de pc heb gekregen.

  Ik heb de BOOT SEQUENCE ingesteld op cd-rom, storage en daarna op floppy, zoals het hoort.

  Tijdens het repareren vraagt hij me om het goede pad op te geven voor een driver die hij moet installeren: "via agp filter driver disk" VIAAGP1.sys. Ik heb toen nog meerdere cd-roms in de speler gedaan, maar hij vond niet het bestand dat hij nodig had.

  Ik heb op internet deze bestanden gevonden, van VIAAGP1.sys, en gebrand op een cd. Ik heb geprobeerd om deze te selecteren als hij ernaar vroeg. Na het bestand te hebben geselecteerd, heeft hij me nooit meer gevraagd naar dat bestand.

  Toen er stond dat hij nog ongeveer 3 minuten te gaan had met het installeren van Windows, bleef hij vasthangen. Hij deed niets meer. Ik heb hem nu opnieuw opgestart.

  Ik kan de pc niet opstarten in veilige modus, of in 1 van de andere opties van F8. Ik kan alleen maar opstarten in dat 'Setup', en dan blijft hij altijd hangen bij de laatste 3 minuten.

  Ik wil graag weten hoe ik mijn pc nu goed kan repareren, zonder dat Windows blijft vasthangen onder de setup-periode.

  Alle info is welkom!
 • Gezien je hele verhaal denk ik dat een reparatie niet voldoende is. Een nieuwe installatie, voorafgegaan door een volledige formattering, lijkt me de aangewezen weg.

  Om eventuele onvervangbare data vooraf van de schijf te halen kun je 'm als tweede (niet opstartende) schijf in een ander systeem hangen en je data overzetten. Dan wel een systeem met uitstekende antivirusinstellingen!
 • [quote:9951179a44="KeesA"]Gezien je hele verhaal denk ik dat een reparatie niet voldoende is. Een nieuwe installatie, voorafgegaan door een volledige formattering, lijkt me de aangewezen weg.

  Om eventuele onvervangbare data vooraf van de schijf te halen kun je 'm als tweede (niet opstartende) schijf in een ander systeem hangen en je data overzetten. Dan wel een systeem met uitstekende antivirusinstellingen![/quote:9951179a44]

  en kan zoiets met een recovery cd-rom of heb ik daar persé de installatie cd-rom voor nodig?

  Zo ja: is de Engelse installatie ook goed?

  Ik moet dit weten want ik heb enkel de recovery cd-rom
 • Om een echt 'schoon' systeem te krijgen is een formattering noodzakelijk. Meestal geeft een recoveryCD die mogelijkheid niet. Je kunt dat eerst eens proberen. Is er geen optie tot vooraf formatteren dan kun je even een standaard WindowsCD van iemand anders lenen. Zodra de formattering is gedaan gebruik je je eigen recoveryCD. Je kunt zelfs de hele Windows van iemand anders eerst installeren en daarna je recoveryCD eroverheen gooien.

  Denk er goed aan dat bij de formattering al je gegevens weg zijn. Maar het lijkt me wel de zekerste optie om een schone schijf te krijgen. Reparatie van je huidige Windows lost qua virussen etc. geen mallemoer op. Die overleven wel.
 • Een recoveryCD doed altijd een snelformat.
  Vandaar dat je ook steeds alles kwijt bent, en het systeem hersteld naar "fabriekswaarden", zoals toen hij nieuw aangekocht werd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.