Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatie Windows Vista

None
4 antwoorden
 • Ik heb zojuist met succes Windows Vista Ultimate upgrade geïnstalleerd. Het is nu het enige besturingssysteem op mijn PC.
  Als ik nu echter mijn PC opstart krijg ik toch een dual bootmenu voorgeschoteld, waarin ik kan kiezen tussen Microsoft Windows Vista en Microsoft Windows Vista (tweemaal hetzelfde dus).
  Als ik de eerste optie kies start Windows Vista zonder problemen op. Als ik de tweede optie kies verschijnt de volgende informatieop het scherm:

  Kan Windows niet starten. Dit wordt mogelijk veroorzaakt door een recente hard- of softwarewijziging. Dit kunt u doen om het probleem op te lossen:
  1, Plaats de Windows installatieschijf en start de computer opnieuw op.
  2. Selecteer de taalinstellingen en klik op volgende
  3. Klik op uw computer herstellen.

  Als u deze schijf niet hebt,dient u voor assistentie contact op te nemen met de systeembeheerder of de fabrikant van uw computer.

  Bestand: \Windows\system32\winload.exe
  Status 0x000000f
  Informatie: kan de geselecteerde vermelding niet laden omdat de toepassing ontbreekt of beschadigd is.


  Weet iemand wat hier aan de hand is en beter nog hoe ik van dat dualboot menu afkom zonder dat ik een correcte start van het systeem in gevaar breng?
  Kan ik inderdaad de onder 1 t/m 3 genoemde stappen volgen zonder dat tot nieuwe problemen leidt?
 • Kijk eerst eens wat je met VistaBootPro kunt: http://www.vistabootpro.org/

  Veel gebruikt (en veilig) om XP/Vista dual boots te managen. Ik neem aan dat je hiermee ook de schijnVista in het bootproces kunt elimineren.
 • [quote:abfe87036d="KeesA"]Kijk eerst eens wat je met VistaBootPro kunt: http://www.vistabootpro.org/

  Veel gebruikt (en veilig) om XP/Vista dual boots te managen. Ik neem aan dat je hiermee ook de schijnVista in het bootproces kunt elimineren.[/quote:abfe87036d]

  Hartelijk bedankt voor de tip. Met VistaBootPro kon ik simpel die schijnVista verwijderen.
 • Het leven kan zo simpel zijn. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.