Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Waarom zou ik over moeten gaan op Vista?

plextor
8 antwoorden
 • Ik denk dat ik hier misschien een vraag stel die velen denken.

  Waarom zou ik overstappen op windows Vista?

  Heeft iemand een goede reden hiervoor
 • Werk jij dan nu met DOS 1.0 ?
 • Verbeterde interface, verbeterde beveiliging, verhoogde prijs :wink: ondersteuning voor DX10, en ga zo maar door… Persoonlijk vind ik de interface 3 X butt, de beveiliging heb ik niet nodig (stoer he! :wink:) en geld tekort; ik koop hem dus iig voorlopig nog niet. Mocht je hem kopen raad ik de Home Premium aan.

  [quote:3717f5cd97="Booster"]Werk jij dan nu met DOS 1.0 ?[/quote:3717f5cd97]Een waar woord :)
 • Persoonlijke mening

  Als je het nieuwste van t nieuwste wilt hebben, doe t dan.
  Als je systeem niet aan de eisen van M$ voldoet en je bent tevreden met de performance is er vlgs mij geen enkele reden om over te stappen.
  Van de week op TV : Vista is gelanceerd maar men ( lees MS ) is alreeds bezig met een beveiligings-update.

  Indien je binnen afzienbare tijd een nieuwe PC aanschaft krijg je ws zowiezo Vista , want elke retailer moet verdienen, nietwaar.

  Ikl heb hier tot mijn spijt XPpro draaien , want W2K mistte een aantal drivers voor mn hardware.
  En jah - voordat iedereen begint te schelden - ik weet dat een oud en bijna niet ondersteund OS is, maar je had meer in de hand als met die Teletubbies uitvoeringen.

  PS Als je echt voor een virusvrij en stabiel OS wilt gaan zou je eens naar Linux moeten kijken….
  ( heb ik ook gedaan, IK kon er niet mee overweg…-of had er toendertijd in 1995 geen vertrouwen in )

  Wie weet blijven hier de oude spreekwoorden "Schoenmaker blijf bij je leest"en "If it's works , don't fix it "wel stand houden 8)
 • Een beetje ervaring opgebouwd met Windows Vista versie Business :evil:

  1) Ik moest al beginnen met m'n videokaart te vervangen, nu deze vervangen is door een nVidia exemplaar met 128Mb geheugen komt mijn systeem eraf met een ranking van 1.0, door de processor en het minimale geheugen van de videokaart.
  2) Toen ik de Systeemkast open had, heb ik meteen de Philips Radio/TV kaart moeten verwijderen, want ook daar waren geen drivers van te krijgen, en komen voorlopig ook niet.
  3) Toen m'n printer…. een HP Laserjet 2300d — voorlopig geen drivers volgens HP, maar de drivers uit 1999 doen het, weliswaar met PCL5 inplaats van PCL6 aldus de "wijze" raad van HP, tot de echte nieuwe drivers komen, wanneer kon nog niet worden gezegd.
  4) De printer zit in een netwerk en wordt gestuurd door een PrintServer. Geen drivers voor te krijgen, dus print werkzaamheden moeten nu via een andere computer uitgevoerd worden
  5) [b:33639083eb]Nu het aller ergste[/b:33639083eb] de boekhouding wordt middels het programma Davilex gedaan. Eerst natuurlijk Davilex gebeld waar als antwoord werd gekregen: Davilex draait volledig op Vista, behalve er kunnen geen backups gemaakt worden (mooi gevaarlijk voor de boekhouding)
  Davilex draaide inderdaad, maar Davilex is SQL-georienteerd, en dat heeft wel conflicten met Vista.
  Opstartproblemen bestaan uit: 9 van de 10 keer blijft de computer hangen tijdens het opstarten, dan moet er eerst naar de [b:33639083eb]veilige mode[/b:33639083eb] gegaan worden en een vorig [b:33639083eb]reparatiepunt[/b:33639083eb] aangesproken worden en start hij wel door, maar telkens moet de SQL-Server opnieuw geinstalleerd worden (onafhankelijk van het terugzetten van het eerdere reparatiepunt !!!)

  Nee, Vista is net als de voorgaande Operating Systemen [b:33639083eb]beslist voorlopig niet klaar[/b:33639083eb] voor distributie, eigenlijk is het schandalig ons hiermee op te zadelen.
  :evil:

  Mvg
  Jan Filarski[b:33639083eb][/b:33639083eb]
 • Ja, je noemt ook wel erg oude dingen allemaal, oude dingen moeten ook eens vervangen worden door nieuwe….
 • Het enige oude artikel is de HP Laserjet2300d, maar deze heeft slechts 11.172 pagina's naar volle tevredenheid in een netwerk geprint , weggooien is kapitaal [b:4f5c65e9be]vernietiging[/b:4f5c65e9be]
  Overigens vind ik dat HP allang de drivers voor dit nieuwe OS op de plank had moeten liggen.
  De afgedankte videokaart was een ATI (en is vorig jaar pas aangeschaft) met 128Mb geheugen, moest weg vanwege het nieuwe openingsscherm.
  Dus wat is oud?
 • Voorlopig is Vista overbodig, wegens nog te nieuw te veel bugs, te weinig ondersteuning van soft & hardware fabricanten.

  Het is 1 jaar te vroeg op de markt gegooid, door de welbekende poenpakkers, die zo graag de rijkste op aarde willen blijven.

  Dus afblijven in 2007, en laten volwassen worden die troep.

  En je moet helemaal niet naar Vista overstappen, niemand verplicht je dat (al gaan ze het wel in die richting proberen te duwen).

  En niet vergeten dat er meer is dan Microsoft om je PC te laten draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.