Vraag & Antwoord

OS Windows

Help: Uitgerekt beeld aan bovenkant en onderkant van scherm

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Ik heb sinds kort een probleem met het beeld op mijn beeldscherm. Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van mijn beeldscherm is er een horizontale balk van ongeveer 1 cm die een wazig beeld geeft. Als ik aan de bovenkant met mijn muispijltje komt, wordt het pijltje uitgetrokken.
    Hetzelfde begint nu ook te gebeuren aan de onderkant.
    Ik heb geprobeerd om een pic van mijn scherm te maken, maar op dat scherm is dit probleem niet te zien.

    Kan iemand mij vertellen of dit aan mijn beeldscherm ligt? Of bestaat er een andere oplossing voor dit probleem???
  • Het probleem aan de onderkant is voorlopig verholpen. Ik heb het beeld iets naar boven verplaatst. Aan de bovenkant is het nog wel steeds zichtbaar. Ik krijg grijze en zwarte lijnen te zien die wat trillen. Hierdoor kan ik de symbolen "streepje en kruisje" van de browser moeilijk tot niet goed zien.
  • De PC ziet dat probleem niet omdat de instellingen aan de monitor dit veroorzaken. Je kan het beeld corrigeren met de knoppen/schermen Picture In Picture op de monitor. Als dat niet helpt, dan heb je een defect aan de monitor. Je geeft niet aan wat voor monitor je hebt, dus is het een algemeen antwoord. Als je een plaatje van je scherm maakt met pc software dan ziet de software de afwijking niet, die maakt een kopie van een image uit het geheugen. Als het een CRT scherm is (dus kathode straal buis), dan is het te corrigeren via de instel mogelijkheden op je scherm, beeldbuis. Zo niet, dan heb je waarschijnlijk een probleem in de beeldbuis.
  • Ik heb een monitor van het merk Vivitron.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.