Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Swapfile

lion
3 antwoorden
 • Ik weet dat er hierover al het nodige geschreven is, maar toch….:

  1) Ik hoor en lees vaak swapfile verhalen welke verkondigen dat "Windows de swapfile laten beheren" (ofwel: "Door het systeem beheerde grootte";) de standaard (default) zou zijn na een installatie. Ik zie echter het tegenovergestelde na diverse XP installaties op verschillende PC's: nml. "[u:03a928fa98]Aangepaste grootte[/u:03a928fa98]".
  Of is mijn interpretetatie onjuist?

  2) Ik heb bij 2 verschilende machines bij "[u:03a928fa98]Systeeminfo[/u:03a928fa98]" gegluurd naar de opgegeven waarde bij "Totaal virtueel geheugen". Ondanks verschillende instellingen v.w.b. de swapfile en ondanks een enorm verschil in de gebruikte- en beschikbare groottes van de "C" partitie is bij beide PC's "2 Gb" vermeld. Is dit een of andere standaard, of moet dit anders uitgelegd worden?
 • Helemaal niemand…..? Ik dacht dat hier enkelen te vinden waren die op dit item waren afgestudeerd……. :wink:
 • # Swapfile (Wisselbestand), deze heet in XP "pagefile.sys" Deze kun je ook verplaatsen, maar wees hier voorzichtig mee, als je niet precies weet wat je doet, blijf er dan liever van af.

  Wijzigen van de Swapfile (Pagefile.sys) Het wijzigen van het swapbestand gaat als volgt: Configuratiescherm/Systeem, tabblad geavanceerd, klik hier bij "Prestatie's" op Instellingen, kies hier weer het tabblad "geavanceerd" en onderaan "Wijzigen" Selecteer de partitie waar bij jou de swapfile staat, klik op "aangepaste grootte" en voer het minimum "Begingrootte" in, ga niet lager dan de onderin vermeldde "aanbevolen" grootte, voer dan de maximale grootte in, bij voorkeur de "Beschikbare ruimte" voor dat station. Als je dit gedaan hebt klik dan op de knop "Instellen" om de wijziging te activeren.

  Het verplaatsen gaat iets anders, selecteer de partitie waar de swapfile staat, kies "Geen Wisselbestand" en klik op "Instellen" Selecteer nu de partitie waar je de swapfile wel wil hebben, kies dan "Aangepaste grootte" Vervolgens doe je hetzelfde als boven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.