Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

nieuwe dual boot situatie

None
20 antwoorden
 • hoi
  weet iemand hoe dit moet

  bvd
  Heeft te maken met hoe de ene installatie over de andere automatisch een dual bootsituatie aanmaakt. Bij je laatste installatie is er geen dual boot aangemaakt omdat je je oorspronkelijke startschijf (C) hebt geherinstalleerd.

  Je kunt bij je D schijf komen door deze in je BIOS als eerste opstarter in te stellen. In je BIOS kom je door bij het opstarten een paar maal op de F8 toets te drukken.
  In het menu kun je de opstartvolgorde van je schijven kiezen. Bij elke opstart kun je deze truc uithalen om te kiezen tussen je schijven.

  Voor een nieuwe dual bootsituatie moet het bestandje boot.ini even worden aangepast. Daar kun je even een nieuw topic over openen met een juiste titel.
  _________________
  K.A. van Dijk
 • Is dit ook dual boot ofzo, 2 posts door mekaar? :o
 • hoi
  sorry maar er werd me aangeraden een nieuwe topic te openen
  of heb ik iets verkeerds gedaan

  greetz bert
  :cry:
 • Nou verkeerd, ik kan er alleen geen touw aan vastknopen. Er staat volgens mij ook geen vraag in. Ja bovenin, "hoe dit moet", maar wat is "dit".

  Misschien mogelijk hieronder je vraag te verduidelijken? Als het bij een andere post hoort, zet dan de link daarnaar rustig bij in je vraag.

  mvrgroet Edmond
 • Geef even aan over welke besturing\en je het hier hebt en op welke schijven cq partities deze staan,dat praat wat makkelijker.

  Greetz
 • hoi
  mijn probleem is nl
  heb 2 harde schijven c en d waar op elk windows xp is geinstall
  nu heb ik op c een nieuwe install. gedaan xp
  maar als ik nu de pc opstart geeft hij me niet meer de keuze
  om naar mijn c of d schijf te gaan
  hij start aut. door naar de c schijf
  daar ik op mijn d schijf nog veel bestanden heb staan wat ik nodig heb is het een probleem als ik niet meer op de d schijf kan
  er werd hier op het forum geadviseerd om een nieuwe dual boot situtie te maken dus mijn vraag is hoe moet dit zodat ik weer de keuze heb tussen de 2 schijven met opstarten

  bvd groetjes bert
 • Ik zou niet weten waarom je niet op de bestanden op de D-partitie kunt? Waarom niet?

  groetjes Edmond
 • [quote:1580ef9aa0]Ik zou niet weten waarom je niet op de bestanden op de D-partitie kunt? Waarom niet? [/quote:1580ef9aa0]
  Dat zou via de verkenner gewoon moeten kunnen ben ik van mening.

  Door de nieuwe installatie is de boot.ini gewijzigd,daarom krijg je geen keuze menu meer.
  Wijzig de boot.ini naar deze,de tekst tussen de aanh. tekens kan ook XP_Home betreffen,maar dat doet aan de werking niets af en je kunt het gewoon aanpassen :wink:

  [boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
  multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

  Greetz
 • waarom niet dat is dus ook mijn vraag
  omdat als ik mijn pc aanzet ik voorheen de keuze had tussen xp op de c schijf of xp op de d schijf
  en nu niet meer hij start gewoon door naar de c schijf

  groetjes bert
 • via de verkenner werkt niet geeft dan aan niet toegankelijk
  en over dat boot.ini veranderen zou je me kunnen vertellen hoe en waar ik dat moet doen weet hier niets vanaf

  alvast bedankt voor de moeite
  groetjes bert
 • De boot.ini staat in de root van C:\ en die is alleen zichtbaar als de "verborgen" bestanden zichtbaar zijn gemaakt,als volgt.

  De boot.ini kun je bewerken met kladblok.

  Verkenner > Extra > Mapopties > Tablad Weergave,haal het vinkje voor
  "Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen(aanbevolen)"weg en vink het vakje voor "Verborgen bestanden en mappen weergeven" aan.

  Is de 2e schijf wel zichtbaar in schijfbeheer?

  Configuratiescherm > Systeembeheer > Computerbeheer > Opslag > Schijfbeheer
 • ik heb gedaan wat je had gezegd met dat uit en aanvinken
  en de d schijf is zichtbaar
  wat moet ik nu verder doen?

  bvd groetjes bert
 • Open de boot.ini met kladblok en vergelijk die met degene die ik geplaatst heb,dan zul je waarschijnlijk zien dat je de onderste regel moet bijplaatsen.

  Even ter toelichting,de schijven (rdisk in de boot.ini) beginnen te tellen bij 0 (nul) en de partities (partition) gewoon met 1.
  [quote:2c96d15a77]de d schijf is zichtbaar [/quote:2c96d15a77]
  Je bedoelt waarschijnlijk in schijvenbeheer?Klik eens met rechts op de schijf en kijk of je die opnieuw kunt\moet toewijzen o.i.d.
 • [quote:f6c6a9678c="wanderer"]Is de 2e schijf wel zichtbaar in schijfbeheer? Configuratiescherm > Systeembeheer > Computerbeheer > Opslag > Schijfbeheer[/quote:f6c6a9678c]

  Goede vraag. Maar let wel, als ie daar zichtbaar is moet je em dus ook gewoon kunnen benaderen, bestanden kijken. XP kent hooguit EFS, encryptie voor mappen en bestanden maar niet voor de hele schijf. Bertus1966 (goed jaar!) zou dus wanneer e schijf in Schijfbeheer zichtbaar is, ook bestanden op die schijf moeten kunnen zien. Zoniet, dan is er iets mis! Wat is de status van de schijf in Schijfbeheer?

  [quote:f6c6a9678c="bertus1966"]
  en de d schijf is zichtbaar
  [/quote:f6c6a9678c]

  De Verkenner starten. Kijken of je op D:\ kunt. Staan er ook kostbare bestanden op die je niet kwijt wilt, of alleen Windows en een zooi applicaties?

  groetjes Edmond
 • Dat de tweede Windows niet als keuze staat komt bijna zeker door een gewijzigd Boot.ini, maar dat de bestanden "[i:7f8921edf5]niet toegankelijk[/i:7f8921edf5]" zijn, is volgens mij een gevalletje van take ownership
 • Daarvoor moet hij ze wel eerst zien. En zo ik het bedrijf, ziet hij in de Verkenner die hele schijf niet of geen bestanden.

  groetjes Edmond
 • [quote:89da3e1b2c="Edmond Varwijk"][size=9:89da3e1b2c]Daarvoor moet hij ze wel eerst zien. En zo ik het bedrijf, ziet hij in de Verkenner die hele schijf niet of geen bestanden.[/size:89da3e1b2c][/quote:89da3e1b2c]Zeker jouw wil ik niet tegenspreken, maar….[quote:89da3e1b2c="bertus1966"]via de verkenner werkt niet geeft dan aan niet toegankelijk[/quote:89da3e1b2c]Volgens mij bedoelt TS "[i:89da3e1b2c]wel zichtbaar in de verkenner, maar geen rechten[/i:89da3e1b2c]".[quote:89da3e1b2c="bertus1966"]en de d schijf is zichtbaar[/quote:89da3e1b2c]
 • Je mag mij altijd tegenspreken, kom op zeg!! Laten we afwachten waar hij mee komt, dan weten we meer. Het is ook geen stirjd ofzo, samen proberen het juiste antwoord te formuleren, daar gaat het hier om.

  groetjes Ed
 • het is gelukt
  kom nu weer in de bestanden op de d schijf
  heb de raad opgevolgd en take ownership actie uitgevoerd
  belangrijke bestanden nu weer in bezit
  nu kan ik op de d schijf ook een nieuwe install doen

  wil iedereen bedanken die heeft gereageerd

  groetjes bert
 • [quote:7f15782b23="bertus1966"]het is gelukt[/quote:7f15782b23]Mooi :D
  Bedankt voor de melding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.