Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98 problemen

11 antwoorden
 • Iemand kwam bij me en die had system 32 uit windows (hoe dom kun je zijn) verwijderd. Echter op de harde schijf staan programma's die niet verwijderd mogen worden. Kan geen back-up maken omdat er geen brander in zit.... Kan ik windows '98 opnieuw installeren zonder hem te formatteren, en werken de programma's dan ook weer gewoon?
 • nee dat gaat helaas niet werken. Als je windows opnieuw installeert dan moet je je programma's ook opnieuw installeren.
 • Is er geen andere oplossing ik heb alles gebackupt naar een andere schijf maar ik durf het niet aan om te installeren ben bang dat de programma's niet werken en dat ie hem formatteerd. Kan je windows' 98 ook herstellen met de windows '98 cd?
 • zit er een netwerkkaart erin (en werkt het) dan kan je met een andere computer computer de belangrijkste gegevens overzetten
 • Nee tis nog een pentium I heel oudje dus ben bang dat er niks anders opzit ik durf die risico niet aan er staan programma's op voor Industriele Automatisering en daar zijn geen cd's van die ouwe laptop en die verouderde programma's
 • Wat je kunt overwegen is,maak een image van de schijf\partitie,zodat je daar op terug kunt vallen. Daartoe kun je de schijf tijdelijk in jouw eigen PC erbij zetten :wink: Heb je geen image programma,bekijk dan DriveImage XML even. http://www.runtime.org/dixml.htm http://www.runtime.org/dixmlsetup.exe Installeer daarna Windows 98 "eroverheen",dus in dezelfde map en kijk wat er dan nog werkt. Greetz
 • Start pc op, druk op f8, kies ''opstarten in msdos modus'' of iets dergelijks, dan kan je met floppies nog wel wat doen (map terugzetten/belangrijke bestanden overzetten enz)
 • Wat je ook zou kunnen proberen: Windows register backuppen/exporteren Windows opnieuw installeren over huidige installatie heen Backup register terugzetten/importeren Het verwijderen van een mapje op de HD heeft volgens mij namelijk geen effect op het windows register. Het register is nou juist de plek waar al die software instellingen opgeslagen worden die de reden zijn dat je de software opnieuw zou moeten installeren als je windows herinstalleert.
 • [quote:54d7c9298b]Als je windows opnieuw installeert dan moet je je programma's ook opnieuw installeren[/quote:54d7c9298b] NIET waar dus...... Als je met Win98 een setup doet blijven je programmas behouden. Alle andere windows versies erna doen dat niet. Tik in : Setup /P F en klaar is kees
 • Eens met Alicante. Als je Win 98 terug installeert "over" de bestaande installatie, blijven je bestanden en programma's behouden. Dit geldt trouwens ook voor XP, enige nadeel is dat net als onder 98, je alle updates voor Windows, opnieuw moet installeren.
 • [quote:4741280762="jweijde"]Wat je ook zou kunnen proberen: Windows register backuppen/exporteren Windows opnieuw installeren over huidige installatie heen Backup register terugzetten/importeren Het verwijderen van een mapje op de HD heeft volgens mij namelijk geen effect op het windows register. Het register is nou juist de plek waar al die software instellingen opgeslagen worden die de reden zijn dat je de software opnieuw zou moeten installeren als je windows herinstalleert.[/quote:4741280762] Je hoeft niet een backup van het register te maken als je over de oude installatie heen installeert, want het register en de diverse .ini bestanden blijven dan behouden. Alle programma's functioneren dan uiteraard nog. Het is meer een herstel installatie dan een volledige nieuwe installatie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.