Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen geluid in Vista met Sound Blaster Live 5.1?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Mocht je beschikken over een Sound Blaster Live 5.1 kaart van Creative en geen geluid hebben onder Vista, download en installeer dan deze (gemodde) driver:

  http://files.ngohq.com/ngo/ngocmd.exe
 • Zojuist Windows Update uitgevoerd en wat zag ik….update voor Creative. :oops:
 • Werkt je 5.1 nu wel?? Voor zover ik weet lukt dat niet met de live 5.1 kaart :cry: Gewoon stereo geluid heb ik gekregen door gewoon vista te laten zoeken op de Soundblaster cd met drivers 8) en het werkt ook nog :wink:
 • Ik heb nog niet uitgebreid getest door tijdgebrek. Ik kreeg in de eerste instantie helemaal geen geluid. Nu heb ik in ieder geval weer stereogeluid.
  5.1 heb ik nog niet kunnen instellen. Alleen stereo-opties zijn aanwezig.
 • Installeer eert de modded driver:
  http://files.ngohq.com/ngo/ngocmd.exe

  Nu vista je kaart herkent heb je wel geluid alleen geen 5.1.
  Nu vista je kaart herkent kun je je installatie cd van je kaart gebruiken, installeer deze en je 5.1 geluid, dolby en dts en EAX doet het allemaal weer!

  Succes ermee,

  Rick
 • WEllicht is de modded driver de oplossing voor je. Bij oudere en nieuwere Creative kaarten (zo ook mijn XiFi Extreme Audio) zijn de niet specifiek voor Vista gemaakte drivers niets meer dan beperkte geluidsweergave. De meeste leukigheden die er in de XP drivers zitten werken niet.

  Haalde met de Vista update vanmorgen inderdaad een Craetive XiFi driver binnen. Laten installeren en alle aardige geluidsinstellingen waren verdwenen. Een basispakket due. Snel maar weer mijn wel, met alle leukigheden, werkende XP drivers op Vista teruggezet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.