Vraag & Antwoord

OS Windows

Het werkt (Vista) een beschrijving.

Anoniem
Edmond Varwijk
1 antwoord
 • Misschien niet helemaal voor het forum maar misschien hebben medeforummers er wat aan.
  Als zoals in meerdere forums gemarked als "early adapter" ben ik 6 dagen gelden aan de slag gegaan met Vista 32 bit premium full version uit de winkel.
  Kwam erachter dat idd de 64 bit versie online besteld moest worden om dat dat gewoon niet erbij werd verkocht, behalve bij de Ultimate.
  Dit online besteld en vandaag binnen gekregen, maar daar kom ik zo op terug.
  Heb een clean install gedaan vanwege toch wat tegenstrijdige drivers en software wat niet compatible was.
  Verliep uiterst soepel, zij het niet dat de driver ondersteuning voor vista van veel fabrikanten nog niet heel erg, of tot totaal niet, geen ondersteuning bied en de drivers die aanwezig waren, gebrand op een dvd.
  Toch liep niet alles lekker, mede door Nvidia die wat steken liet valllen maar ook andere producenten.
  Veel is beta en veel volgt, als je de sites van deze en gene mag geloven en op de diverse forums kan lezen, en zal pas eind maart iets fatsoenlijks als ondersteuning komen wat werkt.
  Wat nu veel op de markt als ondersteuning word gezet is vaak een noodje.
  Maar internet explorer liep alsof ik een telefoon modem had, met de standaard driver en met de nieuwste van Nvidia (15.00).
  Alles liep traag.
  Wat ik nu vreemd vind is is dat ik vandaag de 64 bit dvd die je apart er nog ff bij moest bestellen, heb geinstalleerd en alles gaat als een tierelier.
  Je word wel gedwongen om een totaal schone install te doen en kan dan niet upgraden van 32 bit naar de 64 bit, en je bent dan ook alles weer kwijt.
  Zonder extra x64 drivers van welke software of hardware provider dan ook, maar het loopt.
  Heb de netwerkseting bekeken maar die zijn idem.
  Ik ga natuurlijk wel experimenteren met de drivers van diverse fabrikanten die in mijn systeem zitten om te kijken wat het effect is.
  Zal MS sturen op een anarchie van 64 bit en 32 bit gebruiken als een opstapje ?
  Nogmaal ik vind het vreemd dat een fully ondersteund 32 bit systeem draaid als een klont en een 64 bit loopt als een zonnetje.

  Wil hier absoluut geen stemmingmakerij,wat de mainstream veelal in hun pc heeft hangen is nu gewoon nog niet compatible en vind het dan ook vreemd dat de pc's die nu verkocht worden met de OEm's van MS wel zouden werken.
  Wil juist mede vista lovers op pad helpen, en me systeem zie je in me sig.
  Nog 1 ding voor de overklokkers, zet je bios weer terug naar de basis want vista is niet zo dol op overklokken, wat XP wel toelaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.