Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

dos openen via kladblok

Sun-Tzu
9 antwoorden
 • Er bestaat een bepaald commando wat je in kladblok moet intypen om dos op te kunnen starten. Naar mijn weten was dit command.exe en dan opslaan als cmd.bat

  probleem is dat er dan niets gebeurd. Mijn vraag is dus of het bovenstaande wel klopt. Google zoeken helpt niet erg veel, daar krijg ik alleen maar dingen uit wat je met dos kan als je het eenmaal heb opgestart.
 • zou moeten werken, maar dan moet er wel een progje command.com in het pad staan. en op meer eigentijdse systemen is dat niet meer zo, want dan heet het cmd.com
  uit te proberen via start - uitvoeren: als je daar cmd intypt heb je denk ik wél resultaat.
  dat kun je dan ook in een batchfile (xxxx.bat) vastleggen
 • En anders hard naar het pad verwijzen, dus:
  C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
 • Het gaat om een pc waar dus de C schijf ontoegankelijk is gemaakt. Via Dos hoop ik dit op te lossen. De truuk was het om cmd.exe in het bestandje in te typen ipv command.exe

  bedankt voor de tip, verder red ik het wel
 • zit je hier nu een beveiliging te kraken??
 • [quote:49eca606ec="Anjo"]zit je hier nu een beveiliging te kraken??[/quote:49eca606ec]
  vriend van mij heeft een of ander leuk programma geinstalleerd om het 'uit te proberen' :-? vervolgens heeft meneer iets vaags gedaan waardoor de heleboel dus niet meer bereikbaar was. Probleem is inmiddels opgelost door iemand anders, heb geen idee wat hij heeft gedaan. Had verder nog niet de kans gehad om ergens naar te kijken behalve dat ik dos nodig had.

  in zekere zin zat ik dus wel beveiliging te kraken :wink:
 • Makkelijker is het denk ik om op het bureaublad rechts te klikken, naar Nieuw te gaan, te kiezen voor snelkoppeling en CMD in te tikken. De rest kan je zelf wel denk ik.
  Je kan ook wel een .Bat bestand maken, alleen moet je ook die nog steeds aanroepen, al dan niet via een snelkoppeling.
  Verder kan je klikken op Start, Uitvoeren en daarin CMD intoetsen en daarna op OK klikken.
 • [quote:f3555fcfed="Moist.Sun-Tzu"]Er bestaat een bepaald commando wat je in kladblok moet intypen om dos op te kunnen starten. Naar mijn weten was dit command.exe en dan opslaan als cmd.bat [/quote:f3555fcfed]Het is geen echte dos hoor. Gewoon een venster waarbinnen DOS achtige commando's gegeven kunnen worden.
 • [quote:c206ccbc20="Hans.Vosman"][quote:c206ccbc20="Moist.Sun-Tzu"]Er bestaat een bepaald commando wat je in kladblok moet intypen om dos op te kunnen starten. Naar mijn weten was dit command.exe en dan opslaan als cmd.bat [/quote:c206ccbc20]Het is geen echte dos hoor. Gewoon een venster waarbinnen DOS achtige commando's gegeven kunnen worden.[/quote:c206ccbc20]
  Nu je het zegt, klopt, DOS kan je niet uitvoeren als je in windows zit toch? Maargoed, het idee erachter is hetzelfde. Verder dwalen we heel erg af, probleem is al opgelost dankzij snelle reacties. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.