Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Rechtenbeheer in vista

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hoe kan ik in vista ervoor zorgen dat ik altijd en overal volledige administrator rechten heb?

  Mario
 • [quote:4be78da13d="Mario7"]Hoe kan ik in vista ervoor zorgen dat ik altijd en overal volledige administrator rechten heb? [/quote:4be78da13d] Check deze Vista Administrator: activating.
 • Hallo Jolo,

  Ik heb deze link gevolgd en gedaan wat er stond maar, nu heb ik dus een 2e account erbij (administrator). Bij het opstarten van de computer kan ik nu kiezen tussen inloggen als administrator of als de bestaande username.

  Wat ik echter graag wil is 1 account, [i:729a620334]met mijn eigen gebruikersnaam[/i:729a620334], met [u:729a620334]volledige administratorrechten en geen 2 accounts[/u:729a620334].

  Enig idee of dat mogelijk is, en hoe?

  Mario
 • [quote:8f57dd817b="Mario7"]Wat ik echter graag wil is 1 account, met mijn eigen gebruikersnaam, met volledige administratorrechten en geen 2 accounts. [/quote:8f57dd817b] Dan zou je vanuit dat Administrator Account via Control Panel > User Accounts and Family Safety > Add or remove accounts, die andere account kunnen verwijderen. Maak voor alle zekerheid eerst een backup van de data van de account, die je gaat verwijderen. De naam van dat Administrator account kun je daarna weer wijzigen.

  Hier valt op dat de account die is aangemaakt tijdens de installatie van Windows Vista al Administrator rechten heeft. Alleen moet dit elke keer waar administrator rechten nodig zijn, dit bevestigd worden.
 • Standaard werkt Vista met geactiveerde UAC, die ervoor zogt dat je - ook als administrator - onder standaard rechten werkt. Dat kun je echter uitschakelen, zodat je weer kunt werken zoals je dat onder 2000/XP gewend was. Keerzijde is echter dat je daarmee een belangrijk onderdeel van het vernieuwde beveiligingsconcept om zeep helpt. De keuze is aan jou.

  Hier staat hoe je dat moet doen: http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm

  Tip: gebruik oplossing 4 die daar genoemd wordt, de andere zijn niet zo gracieus…
 • [quote:78cf11dbf6="Captain_Kansloos"]Standaard werkt Vista met geactiveerde UAC, die ervoor zogt dat je - ook als administrator - onder standaard rechten werkt. Dat kun je echter uitschakelen, zodat je weer kunt werken zoals je dat onder 2000/XP gewend was. Keerzijde is echter dat je daarmee een belangrijk onderdeel van het vernieuwde beveiligingsconcept om zeep helpt. De keuze is aan jou.

  Hier staat hoe je dat moet doen: http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm

  Tip: gebruik oplossing 4 die daar genoemd wordt, de andere zijn niet zo gracieus…[/quote:78cf11dbf6]

  Wanneer je de uac disabled en deze later weer enabled dan werkt alles toch week zoals voorheen? Die keerzijde waar je het over hebt geldt toch alleen voor het moment dat je de uac uitschakeld?
 • [quote:733170995b]Die keerzijde waar je het over hebt geldt toch alleen voor het moment dat je de uac uitschakeld?[/quote:733170995b]YEP!

  Gr,
  Jim
 • Plus alle momenten daarna niet te vergeten.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.