Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

BSOD met stop code

None
11 antwoorden
 • Tijden het opstarten van Windows XP SP2 krijg ik een BSOD en een stop kode 0x0000008E.

  Er zijnb recentelijk geen hardware wijzigingen geweest. In veilige werkt het systeem met netwerkodersteuning wel correct.

  Het complete systeem is gestest op virussen en spyware en nu helemaal schoon. Waar moet ik het nu nog verder zoeken.
 • Heb je al naar de mogelijkheden gekeken die google je geeft wanneer je op de betreffende foutcode zoekt?
 • Daar kom ik niet echt verder mee. Bij microsoft verwijst de code naar een firewire probleem maar daarvan is hier volgend mij geen sprake,.
 • Test het geheugen eens met memtest ( www.memtest.org ). Zet de image op floppy/cd en start ervan op. Laat deze test een aantal uur lopen.
 • Helaas, dat lukt al niet meer. Tijdens het opstarten hiervan krijg ik al snel de melding dat er een fout is in één van de device drivers.

  Exeption 6 met nog veel meer codes. Ik weet niet in welke ik het moet zoeken.
 • "Helaas, dat lukt al niet meer. Tijdens het opstarten hiervan krijg ik al snel de melding dat er een fout is in één van de device drivers. "

  Je bedoelt tijdens het draaien van memtest vanaf flop/CD?
  Daar komen nauwelijks devices aan te pas en kom je toch weer op het geheugen terecht. De keyboard en flop/CD drivers zijn hier die op de memtest flop, lijkt me.
  Als je meer dan een geheugenreepje hebt zou je er eens een uit kunnen halen en ze om de beurt apart testen.

  Kun je trouwens nog wel in safe mode opstarten? Vroeger (98) was er de mogelijkheid via F8 devices de een na de ander op te starten en kon je op die manier enigszins nagaan waar de schoen wringt. Ik weet eigenlijk niet of dat met 2K en XP nog kan.
 • [quote:caeb1151cb="a.tip"]Kun je trouwens nog wel in safe mode opstarten? Vroeger (98) was er de mogelijkheid via F8 devices de een na de ander op te starten en kon je op die manier enigszins nagaan waar de schoen wringt. Ik weet eigenlijk niet of dat met 2K en XP nog kan.[/quote:caeb1151cb]Dat gaat inderdaad nog steeds via F8. Maar de TS zegt ook "In veilige werkt het systeem met netwerkodersteuning wel correct. ". Dat werkt dus nog wel…
 • "In veilige werkt het systeem met netwerkodersteuning wel correct. "

  Wel als dat nog steeds zo is, is die truc met opstarten vanaf F8 te proberen.
  Als daar wat uitkomt zou de vraagsteller het apparaat met driver problemen uit apparaatbeheer kunnen verwijderen en Windows hem opnieuw laten installeren. Ik weet niet hoe dat zit met een driver die in safe mode niet gebruikt wordt. Gewoon proberen lijkt me.
 • Al tijdens het opstarten vanaf de boot CD voor de memory test loopt het systeem vast. Hij komt dus niet toe aan een memory test.

  Er zitten twee reepjes in van 256 Mb. Die heb ik ook allebei al afzonderlijk geprobeerd. Dat geeft in Windows de zelfde stopfout. Ik denk dus niet dat het aan het geheugen ligt maar inderdaad aan een bepaalde device driver.

  Inveilige modus worden er geen fouten gevonden inapparaten beheer. Opstarten in VGA modus geeft de zelfde fout dus aan de video kaart kan het ook niet liggen.

  In windows 98 kon je volgens mij het systeem inderdaad stap voor stap laten opstarten en zo bepalen waar het fout ging. Die optie heb ik in XP nog niet terug kunnen vinden.

  Iemand nog een goede tip!
 • "Al tijdens het opstarten vanaf de boot CD voor de memory test loopt het systeem vast. Hij komt dus niet toe aan een memory test."

  Zou er dan iets mis kunnen zijn met je CDROM apparaat? Koppel hem eens af en kijk wat dat oplevert. Of deed hij het wel in safe mode?
 • Ik heb hem noet geprobeerd in safe mode. Ik zal hem vanavond eens afkoppelen en kijken wat hij doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.