Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Synchroniseren van mappen

None
9 antwoorden
 • Omdat ik een aantal mappen heb die ik zowel op m'n desktop als laptop wil kunnen gebruiken wil ik deze synchroniseren. Ik heb dit geprobeerd met behulp van een werkmap. Probleem is echter dat deze steeds zeurt over zwevende bestanden. Waarom is het nou niet gewoon mogelijk om simpelweg de inhoud van twee werkmappen (één op desktop, en één op laptop) te synchroniseren zonder gezeur over gekoppende bestanden.
  [quote:5b5311f96b="Microsoft"]De updatestatus van bestanden wordt door Werkmap opgeslagen en weergegeven. Er wordt bijgehouden of een bestand aan het oorspronkelijke bestand op de hoofdcomputer is gekoppeld of dat het een zwevend bestand betreft (een bestand dat in Werkmap is opgeslagen en niet aan een ander bestand is gekoppeld).

  Bron: http://support.microsoft.com/kb/307885/nl[/quote:5b5311f96b]Ik weet dat e.e.a. wél mogelijk is met bijvoorbeeld FileSync, maar waarom omslachtig als het zo makkelijk kan zijn…?
 • Misschien kun je [b:c7fe3fc11b]SyncBack[/b:c7fe3fc11b] eens proberen.

  Zie :http://www.2brightsparks.com/syncback/
 • Ja, wat ik wil kan met aparte software, dat weet ik. Het ging er mij meer om waarom het zo omslachtig moet in Windows. Ik vroeg me af of ik iets over het hoofd zie. Hoe moeilijk kan het zijn. Selecteer op PC1 een map en op PC2 ook een map. Die moeten gesynchroniseerd worden. Zo simpel als wat.. toch?
 • Als het kopieeren handmatig moet, gebruik ik meestal TotalCommander, dat gaat altijd perfect.
 • [quote:9bb37db9fc="Tweaky"]Als het kopieeren handmatig moet, gebruik ik meestal TotalCommander, dat gaat altijd perfect.[/quote:9bb37db9fc]Dat is nou juist de bedoeling.. Op zich, het idee achter de werkmap is precies wat ik wil. Alleen dat gezeur over zwevende bestanden etc doet het de das om. Ik wil gewoon met één keer klikken twee mappen op twee verschillende systemen synchroniseren.

  Ik vrees dat ik inderdaad aangwezen ben op FileSync, SyncBack of iets dergelijks…
 • XP PRof heeft van zichzelf deze functie, synchroniseren bij opstarten, afsluiten of op commando wat je wil
  Kijk hier
 • Microsoft office groove?!
 • [quote:351a9c78da="Yoyo"]XP PRof heeft van zichzelf deze functie, synchroniseren bij opstarten, afsluiten of op commando wat je wil
  Kijk hier [/quote:351a9c78da]Ja, met FileSync :wink:
  [quote:351a9c78da="O_Tiby"]Microsoft office groove?![/quote:351a9c78da]Ja, er zijn genoeg alternatieven..
 • Je kan toch in de "Werkmap" (Briefcase) bekijken om welke bestanden het gaat.
  [img:3520718c1c]http://i12.tinypic.com/482qid4.gif[/img:3520718c1c]
  Of de bestanden zijn gesplitst (Orphan), of ze zijn van locatie veranderd (geweest)

  Het volgende voor wat het waard is. Op het eind kon ik het niet meer volgen wat er met "[i:3520718c1c]modified version[/i:3520718c1c]" en "[i:3520718c1c]original file[/i:3520718c1c]" wordt bedoelt.
  [quote:3520718c1c]When you attempt to synchronize a file, you receive the following error message after you copy it to, and edit it, in Briefcase: File name is an orphan. It was not updated. This behavior can occur if the original file was moved. Briefcase keeps track of the original location of all the files that you copy to Briefcase. However, it cannot track the files if they are moved to a different location. After you move a file on the primary computer, the file stored in
  Briefcase becomes an orphan file, and therefore it can no longer be synchronized with its original counterpart outside Briefcase.
  This is the case even if the file is moved back to its original location.
  To resolve this issue, first rename the modified version of the file, and then copy the original file to Briefcase.
  Open and save the modified version of the file with the same name as the original file that you just copied to Briefcase, and then delete the orphan file.[/quote:3520718c1c]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.