Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gemachtigd in Vista

None
21 antwoorden
 • Ik probeer een programma te verwijderen maar dit 'mag' niet. Ik krijg de melding dat ik niet gemachtigd zou zijn. Hoe is dit op te lossen?
  Ik ben als beheerder (administrator) ingelogd.
 • Een exemplaar van Windows Vista kopen wellicht?
 • Het gaat hier over een LEGALE versie van vista….dus wellicht is een ander antwoord meer op zijn plaats :-?
 • De machtigingsmaterie in Vista werkt niet altijd lekker met alle programmas. Ik kom ook nog wel bij het installeren tegen dat ik niet door mag gaan omdat ik niet gemachtigd zou zijn. Oplossing: de volgende dag weer eens proberen en dan werkt het wel.

  Ik zou je progje nogmaals installeren en dan direkt een deïnstallatie er achteraan plegen.
 • Inderdaad. Ik word een beetje simpel van mensen die om het minste en geringste maar roepen dat iets wel een illegale versie zal zijn… Jeetje. Stop die onzin!  Wat voor programma probeer je te verwijderen en hoe?

  mvrgroet Edmond
 • rsweres heeft, dat heb ik persoonlijk ook al ondervonden, een hevige aversie tegen Vista. Dat mag wat mij betreft, maar laat ie dat niet bij ieder Vista-onderwerp op tafel leggen. Aan de borreltafel maar!
 • Pardon TS schrijft er niet bij of ie legale of een illegale versie gebruikt en dan is het toch logisch dat ik er naar v raag voordat een illegale versie weer verder wordt uitgespit en er weer een slot op wordt gezet, dat wil ik deze keer alleen maar voorkomen maar ach blijkbaar mag dat dat ook al niet…zielepoten.

  Ik zal maar stoppen met zulke discussies…dat lijkt mij inderdaad het beste LOL
 • [quote:d31643fe2b="KeesA"]De machtigingsmaterie in Vista werkt niet altijd lekker met alle programmas. Ik kom ook nog wel bij het installeren tegen dat ik niet door mag gaan omdat ik niet gemachtigd zou zijn. Oplossing: de volgende dag weer eens proberen en dan werkt het wel.

  Ik zou je progje nogmaals installeren en dan direkt een deïnstallatie er achteraan plegen.[/quote:d31643fe2b]

  Heb ik ook al geprobeerd maar werkt ook niet :cry:
  Het is namelijk zo dat ik het probleem wil oplossen voor mijn vader en wat die precies heeft uitgehaald is mij ook niet duidelijk.
  Iedere keer wanneer vista wordt opgestart komt er een foutmelding van dat programma (het gaat hier om spamfighter). De exacte melding zal ik nog wel plaatsen hier, ben nu aan 't werk :lol:
  Je kunt op OK klikken en verder is er niks aan de hand maar het is wel vervelend dat deze melding constant bij de opstart in beeld komt.
  Hoe kan ik wel volledig beheer (iod) krijgen in vista?
 • [quote:3f58920440="rsweres"]Pardon TS schrijft er niet bij of ie legale of een illegale versie gebruikt en dan is het toch logisch dat ik er naar v raag voordat [/quote:3f58920440]

  Nee, zolang er geen enkele reden is om te veronderstellen dat wat hij doet illegaal is, hoef je daar niet naar te vragen of refereren.

  Dan zou je elke vraag over Windows, Office, Acrobat, games, de NS Reisplanner, Notepad, de command prompt, en alle andere betaalde software, namelijk met die vraag moeten beginnen….

  Dit forum is er niet om illegale software te bestrijden. En de bezoekers van het forum al helemaal niet. Dan doen de mods dat wel.

  groetjes Edmond
 • [quote:7133d1f54d="mcb77"] [Iedere keer wanneer vista wordt opgestart komt er een foutmelding van dat programma (het gaat hier om spamfighter). De exacte melding zal ik nog wel plaatsen hier, ben nu aan 't werk :lol: [/quote:7133d1f54d]

  En, al vorderingen?

  groetjes Edmond
 • [quote:ec3157d994="Edmond Varwijk"][quote:ec3157d994="mcb77"] [Iedere keer wanneer vista wordt opgestart komt er een foutmelding van dat programma (het gaat hier om spamfighter). De exacte melding zal ik nog wel plaatsen hier, ben nu aan 't werk :lol: [/quote:ec3157d994]

  En, al vorderingen?

  groetjes Edmond[/quote:ec3157d994]

  Nee, helaas nog geen vorderingen. Ben nog niet weer bij de beste man geweest en daarbij komt dat ik ook nog niet weet wat ik moet doen.
 • ZOdra je een beschrijving hebt van e exaxte foutmelding en situatie, kunnen we verder.

  groetjes Edmond
 • Komt me bekend voor: heb sinds vandaag ook Vista geinstalleerd en de XP versie van Norman Virus Control erop gezet, die niet compatible bleek met Vista.
  Om de juiste versie te kunnen installeren moest eerst de onjuiste versie worden verwijderd, doch ik heb daar blijkbaar ook geen recht op. Enige optie om andere versie te kunnen installeren bleek renamen van de "oude" programmamap, die zich trouwens ook niet laat verwijderen omdat ik niet voldoende rechten bezit.
 • Fijn hè, Vista! Voor mij voorlopig maar even niet.

  En bij gebrek aan eigen ervaring zo maar een schot in het wilde weg:

  Is er ook geen mogelijkheid in Vista om een extra account aan te maken met "SuperUser" rechten of zo (à la Linux dus) die je in geval van tegenstribbelen kunt gebruiken?

  Gr,
  Jim
 • [quote:d939d7ad64="Jim van Zweeden"]Is er ook geen mogelijkheid in Vista om een extra account aan te maken met "SuperUser" rechten [/quote:d939d7ad64] Kan het zijn dat je zoiets bedoelt als in deze discussie over Rechtenbeheer in vista
 • [b:c739a6788b]jolo schreef:[/b:c739a6788b][quote:c739a6788b] Kan het zijn dat je zoiets bedoelt als in deze discussie over Rechtenbeheer in vista[/quote:c739a6788b]Zoiets ja, als dat tenminste betekent dat je dan ook echt alles mag/kunt.

  Probleem van de TS opgelost dus? Of toch niet.

  Gr,
  Jim
 • Met ingeschakelde UAC ben je wel ingelogd als Administrator, maar werk je in een standaard context. Om bv. een map in Program Files te kunnen verwijderen zul je explorer in Elevated mode moeten starten. Hier staat hoe je dat doet: http://technet2.microsoft.com/WindowsVista/en/library/0d75f774-8514-4c9e-ac08-4c21f5c6c2d91033.mspx?mfr=true

  Lees ook mijn reply hier even: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1184520#1184520
 • Is het mogelijk om in simpele nederlandse bewoordingen stap voor stap uit te leggen wat er allemaal gedaan moet worden om de volle beschikking te krijgen over je eigen VISTA-computer? Zoals het werkt met rechten vind ik echt rampzalig. Ik kan programma's niet registreren (Mcafee) en soms ook niet verwijderen of installeren
 • Ik loop tegen hetzelfde aan. Gaat zelfs zover dat ik soms ineens een gewoon bestandje niet meer mag verwijderen omdat ik niet voldoende rechten heb! Tussentijds niets aan instellingen gewijzigd. En ja een legale versie :wink:
 • Via een ander forum heb ik een oplossing kunnen vinden. Ga via het configuratiescherm naar gebruikersaccount. Kies vervolgens de laatste optie 'Gebruikersaccountbeheer in- of uitschakelen'. Schakelen hem uit en start de computer opnieuw op. Volgen de kenners wordt de beveiling iets minder maar je krijgt wel voldoende rechten om als administrator met je eigen computer te werken :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.