Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

afsluiten windows xp duurt 3 minueten

Anoniem
simpelweg
9 antwoorden
 • Zou graag willen weten of bijna 3 minuten voor het afsluiten van XP Pro normaal is.

  Heb al van alles geprobeerd om de tijd te drukken:
  Via autoruns alle opstart programma's geminiseerd.
  Via register AutoEnd Tasks op 1 gezet en Wait to Kill Service van 2000 naar 100. Het maakt geen indruk.
  Ook bij afsluiten in Diagnostic Mode bedraagt de shutdown tijd 1 minuut 42 seconden. Ik had hier in het verleden nooit last van en vraag me af waar het aan kan liggen.
  Hitman Pro gedraaid, defrag, regcleaner , Ccleaner uitgevoerd. test van HCC hulp geeft 9,8 als testresultaat. Event viewer log geeft geen bijzonderheden.
  OOk hijacklog bekeken op foute namen etc
  Mijn PC: Athlon XP 1800+, 1 gig werkgeheugen, windows xp sp2
 • Raar? Sinds wanneer is het en heb je toen iets geinstaleerd? Wat zooi weg gooien meschien? Waar duurt het lang bij afsluiten van de programma's of bij de melding "De computer wordt nu afgesloten"?
 • Ik had xp pro plus sp2 opnieuw geinstalleerd en gaande weg weer de oude programma's er op gezet. Niets bijzonders, Office, Photoshop, windows defender en al vrij snel daarna ging het lang duren. Het is moeilijk aan te geven bij welk programma precies het begon. Of ik zou weer helemaal van voren af aan moeten gaan installeren.
  Het duurt lang vanaf het moment "de computer wordt nu afgesloten" Het voorgaande traject gaat zeer snel.
 • [quote:9510cd688b="simpelweg"]Ik had xp pro plus sp2 opnieuw geinstalleerd en gaande weg weer de oude programma's er op gezet. Niets bijzonders, Office, Photoshop, windows defender en al vrij snel daarna ging het lang duren. Het is moeilijk aan te geven bij welk programma precies het begon. Of ik zou weer helemaal van voren af aan moeten gaan installeren.
  Het duurt lang vanaf het moment "de computer wordt nu afgesloten" Het voorgaande traject gaat zeer snel.[/quote:9510cd688b]

  Dat is raar. Aan de programma's ligt het dus niet. Heb je dit wel vaker gehad met die combinatie van die programma's
 • lijkt een lastig probleem te zijn. Heb er ook af en toe last van. Je blijft een hele tijd gewoon tegen de desktop aankijken, en dan sluit ie na een paar minuten ineens wel vlot af. Ik heb er onlangs ook naar gezocht. Kwam diverse meldingen tegen over services, die als user gestart zijn, en beter als network service oid. kunnen worden ingesteld. Is bij mij niet het geval.
 • Gerben en Vuurvos:
  Ik heb ook het idee dat het gezocht moet worden in de manier waarop bepaalde srvices opstarten. Vooral ook omdat het verschijnsel zich ook voordoet als ik in de Diagnostic Mode was opgestart. Maar zoek dan maar eens uit welke service de boosdoener is. :cry:
  Hoop dat er toch nog iemand in de lucht komt die het probleem eerder heeft ervaren en opgelost.
 • Je zou eerst eens kunnen kijken naar services, die niet van windows zijn, antivirus en zo. Dus die services uitschakelen, of de betrokken software verwijderen.
 • Ook zou je deze twee links kunnen checken. http://support.microsoft.com/kb/308029/nl http://www.aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php
 • Heb je niet aangezet dat XP je pagefile leegmaakt voor het afsluiten?

  Dat duurt namelijk ontzetten lang, en is onnodig opzich.

  Uitzetten weet ik niet zo, maar is vast wel te vinden met google.. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.