Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP terug

veyron16
17 antwoorden
 • Hallo ik wil windows xp terug i.p.v vista. Vanuit vista de setup starten lukt niet booten vanaf de cd lukt niet. Alleen een of andere Live CD vam kubuntu wat ik heb gekregen bij mijn stage boot en die van vista. Dus hoe kan ik dit oplossen? Ohja heb geen floppydrive. Meschien een zero fill format die ik vanuit vista kan opstarten?
 • Als je boot met de xp cd, krijg je toch vanzelf de optie, de schijven te formatteren?
 • Kan je niet helemaal volgen. Heb je Vista geinstalleerd en dat gaat niet goed? Of je hebt nog XP en wilt Vista installeren maar de CD boot niet?

  Wat is nu het probleem. Kun je het iets duidelijker allemaal omschrijven?

  groetjes Edmond

  PS haal svp die afbeelding uit je signature. Is niet toegestaan. Max 2 regels, geen commerciele uitingen, geen afbeeldingen.
 • Ik heb vista maar ik will terug naar xp. Maar de xp cd boot niet.
 • Staat de bios wel op booten vanaf cdrom ingesteld? Is de cd wel bootable?
 • [quote:c2df969439="gerben"]Staat de bios wel op booten vanaf cdrom ingesteld? Is de cd wel bootable?[/quote:c2df969439]

  Ja want die van vista en kubuntu booten wel van cd. En ja die xp is wel bootable want in een andere computers boot die wel.
 • [quote:100cd0f52b="vuurvos"]Ik heb vista maar ik will terug naar xp. Maar de xp cd boot niet.[/quote:100cd0f52b] Maar kon je vroeger dan wel opstarten vanaf de XP cd? Hoe had je XP dan voorheen geïnstalleerd? Eventueel kun je XP proberen installeren via Opstartdiskettes van Windows XP Setup downloaden. Zorg er wel voor dat je de Opstartdiskettes van de juiste taal en Service Pack download.

  Alleen in je topic over "Spoed: Bootmgr niet vindbaar wat te doen" zeg je geen Floppy drive te hebben in je PC. Is dit topic daar een vervolg van?
 • [quote:0e0fe02531="jolo"][quote:0e0fe02531="vuurvos"]Ik heb vista maar ik will terug naar xp. Maar de xp cd boot niet.[/quote:0e0fe02531] Maar kon je vroeger dan wel opstarten vanaf de XP cd? Hoe had je XP dan voorheen geïnstalleerd? Eventueel kun je XP proberen installeren via Opstartdiskettes van Windows XP Setup downloaden. Zorg er wel voor dat je de Opstartdiskettes van de juiste taal en Service Pack download.

  Alleen in je topic over "Spoed: Bootmgr niet vindbaar wat te doen" zeg je geen Floppy drive te hebben in je PC. Is dit topic daar een vervolg van?[/quote:0e0fe02531]

  Ja toen ik XP nog had wel ja. En ja dit is een vervolg ervan want mijn com draait nou op vista. En ik wil xp.
 • [quote:5e537b0252="vuurvos"]Ja toen ik XP nog had wel ja. En ja dit is een vervolg ervan want mijn com draait nou op vista. En ik wil xp.[/quote:5e537b0252] Dat je Windows XP opnieuw wilt installeren is duidelijk. Maar minder duidelijk is, wat er precies mis gaat bij het opstarten vanaf de (originele?) Windows XP cd. Had je nog wel die link van mijn topic gecheckt, die ik postte in je andere topic?
 • Probeer eens met die XP cd te booten in een andere pc.

  Probeer "de Vista pc" eens te booten met een andere bootable cd.

  Als die pc wel/niet van die XP cd wil booten, heeft niets met Vista te maken. Kan me de verwarring voorstellen maar Vista heeft geen invloed op de bootvolgorde van jouw pc.

  mvrgroet Edmond
 • Ik weet nog niet veel van Vista maar is die niet de de-installeren?
 • Mag je mij uitleggen hoe je een OS wilt de-installeren :o

  Volgens mij moet het gewoon kunnen met de bootable cd van WinXP.
 • [quote:2bcadbb5e1="Mauricio"]Mag je mij uitleggen hoe je een OS wilt de-installeren :o

  Volgens mij moet het gewoon kunnen met de bootable cd van WinXP.[/quote:2bcadbb5e1]

  Nou, bij mij kan ik bijvoorbeeld wel de XP verwijderen via configuratie/software.
  Maar zoals ik al aangaf heb ik van Vista nog weinig kaas gegeten dus zal mijn idee wel iets te simpel zijn. :wink:

  Probeer anders eens een boot van win98 en dan een upgrade naar XP.
  Werkt bij mij altijd.
 • [quote:9a53c14797="jolo"][quote:9a53c14797="vuurvos"]Ja toen ik XP nog had wel ja. En ja dit is een vervolg ervan want mijn com draait nou op vista. En ik wil xp.[/quote:9a53c14797] Dat je Windows XP opnieuw wilt installeren is duidelijk. Maar minder duidelijk is, wat er precies mis gaat bij het opstarten vanaf de (originele?) Windows XP cd. Had je nog wel die link van mijn topic gecheckt, die ik postte in je andere topic?[/quote:9a53c14797]

  Ja die had/heb ik gecheckt.
 • [quote:065bf488bb="AlbertM"]Ik weet nog niet veel van Vista maar is die niet de de-installeren?[/quote:065bf488bb]

  Voor mijn is het heel moeilijk.
 • [quote:0a6deb1b84="AlbertM"][quote:0a6deb1b84="Mauricio"]Mag je mij uitleggen hoe je een OS wilt de-installeren :o

  Volgens mij moet het gewoon kunnen met de bootable cd van WinXP.[/quote:0a6deb1b84]

  Nou, bij mij kan ik bijvoorbeeld wel de XP verwijderen via configuratie/software.
  Maar zoals ik al aangaf heb ik van Vista nog weinig kaas gegeten dus zal mijn idee wel iets te simpel zijn. :wink:

  Probeer anders eens een boot van win98 en dan een upgrade naar XP.
  Werkt bij mij altijd.[/quote:0a6deb1b84]

  Ik heb geen Windows 98 cd.
 • Hallo het is mijn nou gelukt om Windows XP Powerdisk 2006.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.