Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows opnieuw installeren

Anoniem
Mauricio
6 antwoorden
 • Hallo,
  Mijn computer doet de laatste tijd erg vaag dus ik besloot om mijn pc te formateren en weer windows opnieuw te installeren.
  Ik deed de juiste cd erin, ik restarte en mijn pc starten gewoon normaal op terwijl hij eigelijk hoorde te beginnen met formateren

  Ik heb bij boot gekeken en de cddrive om de eerste plek gezet en als ik de pc restart staat er dat dit niet de goede cd is.
  Via deze computer kan ik de cd wel openen maar niet starten ook niet met automatisch afspelen.

  Ik heb dit al zovaak gedaan, maar nu doet die het opeens niet meer. Anderhalf maand geleden is wel mijn moederbord vervangen, dus kan het hier aan liggen?

  Hoe kan ik nu anders mijn pc formateren en windows er weer op installeren?

  bvd
 • Maak een bootdisk met CD-ROM c.q. DVD ondersteuning, en start daar mee op. Doe de XP setup cd in de drive en tik in [b:2a74928585]X:\i386\winnt[/b:2a74928585] (X is de letter van je CD-ROM / DVD drive).

  Een geschikte bootdisk vind je op www.bootdisk.com

  [edit]
  Je kunt natuurlijk ook, zolang Windows het nog doet, een extra FAT32 partitie aanmaken en daar de i386 directory van je XP setup cd naar toe kopiëren. Vervolgens start je je pc op met een DOS bootdisk, om vervolgens vanaf de nieuwe partitie de XP setup te draaien. Let er dan wel op dat je in de setup de juiste partitie opgeeft om XP op te installeren!
 • Je zou de WindowsCD even kunnen testen in een andere PC. Hij kan beschadigd zijn. In dat geval kun je een CD van iemand anders lenen en je eigen registratiecode invoeren. Dit is volkomen legaal.

  Begin eens met een andere opstartbare CD te proberen op je eigen systeem. Kijken of de drive OK is.
 • dit staat er als ik de cd als eerst boot bij de restart

  [img:c13ffd14b8]http://img144.imageshack.us/img144/2677/dscf1488td1.jpg[/img:c13ffd14b8]
 • Dan is het inderdaad je nieuwe moederbord.

  De recoveryCD's van de merkfabrikanten werken meestal alleen met een bepaalde (moederbord)configuratie of door de merkfabrikant aangepast BIOS. Dit om te voorkomen dat de recovery op elke PC kan worden toegepast.

  Ik mag aannemen dat je een niet-Compaqmoederbord hebt gebruikt? Dit wordt door de recoveryCD niet herkend. Resultaat: vergeet het maar.

  Oplossing: Compaq bellen en kijken of er nog wat aan te doen valt, maar ik geef je niet veel kans. Of (als je zelf een registratienummer hebt v.w.b. Windows) een gewone WindowsCD van iemand lenen, installeren en je eigen registratienummer invoeren. Dit is volkomen legaal.
 • Helaas is dat veelal niet legaal. De OEM licentie, want daar hebben we het over, is gekoppeld aan de pc en specifiek het moederbord. Vervang je die, is de licentie weg. Je zult dan een nieuwe WIndows licentie moeten kopen. En ja, met deze voorwaarden ben je zelf accoord gegaan toen je de pc kocht met een goedkope OEM licentie. [i:00e0cf0ed0](en nee, dat zegt niet dat ik het daar volledig mee eens ben, maar het zijn wel de feiten).[/i:00e0cf0ed0]

  Je kunt inderdaad Compaq bellen. EN anders informeren bij de winkel waar je het moederbord kocht, of je er niet alsnog ook een nieuwe WIndows OEM bij kunt kopen.

  Of je koopt een OEM Systembuilder versie, mogelijk meteen van Vista (al gaat het dnek ik over een wat oudere pc omdat het nog een Compaq is).

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.