Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista en toch Soundblaster live

rickbakker
1 antwoord
 • Nadat Windows Vista geïnstalleerd is, is de kans groot dat één of meerdere hardware apparaten het niet zullen doen.
  Zo ook bij mij, de geluidskaart Soundblaster Live wilde niet werken.
  Op de site van de fabrikant is te lezen dat ze ook niet van plan zijn om voor Vista drivers te willen ontwikkelen.
  De driver voor Windows XP opgehaald maar die SETUP beweert dat er geen Soundblaster kaart aanwezig is.
  Toen heb ik een oude truc uitgehaald.
  Ik heb een tweede harde schijf aangesloten waarop Windows XP geïnstalleerd staat met daar op een werkende Soundblaster Live kaart.
  Vanuit het Apparaatbeheer van Vista op het gele uitroepteken geklikt waarmee de eigenschappen te zien zijn van de hardware waarmee er iets mis is met de driver.
  Je kan dan kiezen; stuurprogramma opnieuw installeren. Daarmee begint een procedure waarmee je zelf kunt opgeven waar de drivers staan.
  Toen heb ik het pad aangegeven naar de INF map van de Windows XP op de andere schijf. De INF file werd gevonden en gelezen maar de installatie brak af met de mededeling dat een benodigd bestand niet kon worden gevonden.
  Er werd niet aangegeven om welk bestand het ging en er was ook geen mogelijkheid om te bladeren. De installatie kon alleen beëindigd worden.
  Misschien werd het bestand wel gezocht in de INF map door Vista. Doorgaans staan de systeemfiles in Windows\system32
  Daarom heb ik een tijdelijke map gemaakt en daar naar toe gekopieerd alle INF files en system32 files van de Windows XP installatie.
  Het leek er op dat de installatie zou lukken want ik kreeg zelfs de mededeling dat de driver geen Windows certificaat heeft en of ik wil doorgaan.
  Uiteindelijk stopte de installatie omdat een bestand niet gevonden kon worden.
  Aan die tijdelijke map heb ik de drivers toegevoegd van de driver cd (windows 98) en de tijdelijke bestanden die de driver voor XP genereerd in een tijdelijke map.
  C:\Gebruiker(user)\Naam\Appdate\Local\temp\ hierin wordt een tijdelijke map aangemaakt met de datum en tijd, wanneer deze driver gedraaid wordt.
  Opnieuw vanuit Apparaatbeheer de driver install uitgevoerd en uiteindelijk, EUREKA, de driver is met succes geïnstalleerd, wilt u opnieuw opstarten? JA
  Vista kwam op met een blauw scherm en gaf ergens de mededeling dat er een fout was met EMU10K1.SYS en dat is vreemd want Windows XP gebruikt een andere file namelijk EMU10K1M.sys
  Met behulp van de andere schijf (Windows XP) heb ik deze files omgewisseld en de file met de M er in de naam gegeven zonder het eMMetje.
  Windows Vista opnieuw opgestart en…
  Het werkt, Ik heb prachtig geluid en verder geen problemen.

  Bovenstaande oplossing is wel erg omslachtig maar uiteindelijk werkt het en mogelijk zijn zo ook andere apparaten werkend te krijgen.

  Was er een andere manier geweest om de files die nodig zijn bijeen te sprokkelen?
  Hoe kan je weten welke files een apparaat nodig heeft. Ik heb wel eens bij eigenschappen in het Apparaatbeheer gezien welke files nodig zijn maar zijn ze dat ook allemaal?

  Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.