Vraag & Antwoord

OS Windows

XP installeren (repair) vanuit een 2e aktieve partitie.

Anoniem
a.tip
5 antwoorden
 • Ik heb een notebook met een HD met 3 partities in deze volgorde C (OS XPPro), D (data), E (OS XPPro). Ik heb de partitie E gemaakt met PM8.0 tijdens boot omdat mijn OS (op de C dus) niet wou opstarten. Ik heb dus een 2e XP OS op de HD gezet en zo al mijn data kunnen saven nr. een ext. HD.

  Mijn ingebouwde CD-rom herkent nu plots mijn installatie CD niet meer (nadat ik er dus het 2e XP OS opgezet had op mijn E partitie). Ook andere CD's geven problemen. De CD-Rom maakt het bekende aftastgeluid en ik denk niet dat ik wegens de hoge ouderdom van mijn laptop nog een andere drive ga zoeken.

  Ik wil mijn C nu [b:8b61f6c37f]"vanuit"[/b:8b61f6c37f] mijn E herstellen (installatie met repair optie). Op mijn E kan ik een ext DVD drive aansluiten die de originele installatie CD-Rom perfekt afleest. Mijn BIOS ondersteunt geen USB. Ondertussen lukt het mij enkel mijn C die ik dus wil "hertstellen" te benaderen in veilige modus. Ik kan niets kopieren in die C en de andere partities zijn slechts af en toe zichtbaar…

  Mijn vraag is vrij eenvoudig. Hoe kan ik vanuit de aktieve en werkende E partite (met OS XPPro dus op) mijn C herstellen of herinstalleren (repair optie tijdens setup) ?

  Het moet toch ergens mogelijk zijn om het gebruik van de ingebouwde CD-Rom drive te omzeilen ?
 • Ik heb een keer op een blauwe maandag XP home geinstalleerd vanuit een XP-Pro omgeving, toen ik de installatie startte van XP Home, vanuit XP Pro, werden eerst de installatiebestanden gekopieerd naar tijdelijke map, opnieuw opgestart, en vanaf die tijdelijke map geboot.
  In het installatieproces worden de USB-drives geladen, dus dan zou die van jou ook moeten worden gezien.
  Is er btw geen BIOS firmware-update beschikbaar zodat jou BIOS wel van USB kan starten??
 • Even uit m'n hoofd (heb even geen gelegenheid om het hier uit te proberen):

  De setup starten vanuit de installatie op E: (dat lukt volgens jouw posting)
  Kiezen voor: Windows XP installeren
  Volgende scherm: Type installatie -> Nieuwe install. (geavanceerd)
  EULA goedkeuren en CD-Key invullen
  Volgende scherm: Geavanceerde opties
  Volgende scherm: Vinkje zetten bij -> Installatie partitie selecteren tijdens install.
  En dan uiteraard later tijdens de install de C:-partitie kiezen

  Zoiets, en dan moet het lukken volgens mij.

  Gr,
  Jim
 • [quote:2a0bd230f0="Johnny321"]In het installatieproces worden de USB-drives geladen, dus dan zou die van jou ook moeten worden gezien.
  Is er btw geen BIOS firmware-update beschikbaar zodat jou BIOS wel van USB kan starten??[/quote:2a0bd230f0]Mijn standard USB poort (1) is trouwens defect (slecht kontakt op print denk ik, want geen enkele diagnose test geeft een defekt aan, behalve natuurlijk dat er niets word waargenomen dat op de bus is aangesloten). Ik werk met PCMCIA kaartje. Maar dat blijkt niet herkend te worden behalve door een goed werkend XP OS. Dus zeker ook niet in veilige modus. Een BIOS update bestaat niet voor de Dell laptop (laatste versie is geinstalleerd).
 • Kun je de drivers voor dat PCMCIA kaartje niet meeladen met het setupprogres?
  Je kunt extra drivers laden, door enkele configuratiebestanden te wijzigen. Beetje zoeken op google levert wel wat op (slipstream)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.