Vraag & Antwoord

OS Windows

pc is gewoon..traag na het plaatsen van andere harde schijf.

3 antwoorden
  • hey mensen. Ik heb zojuist een andere harde schijf in deze pc gedaan (30gb meer) deze schijf kwam uit een andere pc en natuurlijk werkte deze niet gelijk goed met het systeem(bootfouten en blauw scherm enzo tijdens opstarten). dus ik heb Windows xp cd erin gegooit en Windows herstelt/gerepareerd. dus niet opnieuw Windows erop gezet maar de huidige windows op die harde schijf herstelt/gerepareerd. Alleen alles gaat nu echt traag:S vanaf het begin dat de herstelling klaar was en ik me bureaublad zag.... Ik heb wat opstartprocessen weggehaald en bepaalde services via msconfig uitgeschakeld(die ik toch niet gebruikte).. hij is ietsjes sneller (denk 2%). maar het moet toch ergens anders aan liggen. 1. cpu verbruik is normaal 2. geen spy/adware 3. systeem is P4 3ghz 512 mb geheugen 128 mb videokaart. 1 hd van 70gb<<die heb ik er dus net ingedaan en Windows herstelt) en 1 van 80 ik denk dat het aan de herstelling lag die ik uitvoerde. maar misschien weten jullie een betere oplossing
  • Je zou de volgende dingen kunnen controleren: 1. Zijn alle kabels van de harde schijven juist aangesloten 2. Staan de jumpers (master/slave) van de schijven goed (gebruik bij voorkeur geen cable select) 3. Wordt een en ander juist herkend door je BIOS?
  • Je hebt dus een XP installatie van de ene hardwareconfiguratie naar een andere hardwareconfiguratie gezet? Dat gaat niet vaak goed. Het is geen wonder dat de boel niet lekker boot en problemen geeft. De XP installatie is qua drivers etc. helemaal afgesteld op het systeem waar het op geïnstalleerd is. Andere chipset, drivers etc. Er zijn trucs om niet opnieuw te hoeven installeren, maar dat is vaak lapwerk. Wil je een soepel draaiend systeem, dan XP opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.