Vraag & Antwoord

OS Windows

Wijzigen profielnaam Windows XP

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb van iemand anders een computer met daarop Windows XP overgenomen. Windows XP stond hierop geregistreerd met de naam van de vorige eigenaar. Ik heb die registratienaam via het register gewijzigd, gewijzigd bij de gebruikersnaam, maar de naam van die vorige eigenaar staat nog steeds vermeld bij het profiel C:\Documents and settings\"naam". Ik krijg deze naam niet gewijzigd in mijn eigen naam, aangezien dit een systeemmap is die niet gewijzigd of verplaatst kan worden (volgens Windows). Is er toch een manier om die naam te veranderen zonder XP opnieuw te hoeven installeren?
  bvd
 • Probeerd dit eens: maak een nieuw (beheerders-) account aan met je eigen naam, uitloggen, inloggen onder nieuw account, oude verwijderen? Lukt dat niet doe dan dit (hele user dir):

  http://support.microsoft.com/kb/308421
 • Heb hier exact hetzelfde probleem, vorige week een tweedehands notebook aangekocht, die door de verkoper wel volledig nieuw was geinstalleert, maar hij had een useraccount aangemaakt op zijn naam.
  Nu heb ik in het register reeds alle verwijzingen naar dit account aangepast, maar in documents en setting, blijft de oude naam behouden.
  Zojuist dit gevonden: http://support.microsoft.com/kb/283111/nl :( :(
  Lijkt erop dat de enige manier om in XPHome deze naam te veranderen, een nieuwe installatie is. :(
 • De naam van een gebruikersprofiel map kun je niet wijzigen. Deze is overigens uniek, dus je kunt ook geen tweede exemplaar met dezelfde naam aanmaken. Maar waarom maak je idd niet gewoon een andere user aan waar je onder gaat werken (dan wordt er een nieuwe profielmap aangemaakt). Het oude gebruikersprofiel kun je dan gewoon weggooien. Niet via Explorer, maar via configuratiescherm>gebuikers…
 • Hallo,

  De tip van Gerben heeft gewerkt…Eigenlijk simpel: nieuwe gebruiker aanmaken, oude verwijderen…Had er niet goed over nagedacht..
  Bedankt voor alle reacties.

  slotje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.