Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

register opschoningsvraagje

Rosturp
5 antwoorden
 • Ooit heb ik eens ICEOWS (een zipper) geïnstalleerd en ook weer volgens de regelen der kunst ge-deïnstalleerd. Nu ben ik bezig mijn register op te schonen en kom ik nog ICEOWS-mappen tegen in HKEY_LOCAL-MACHINE/software en HKEY_CLASSES_ROOT.
  Register-Cleaners als RegCleaner, RegSeeker en EasyCleaner geven geen melding van ICEOWS.

  Kan ik deze mappen verwijderen? (natuurlijk maak ik veiligheidshalve een backup van de sleutel)

  bij voorbaat bedankt ….
 • Je zegt zelf dat je uit veiligheidsoverwegingen een backup maakt, dus wat let je om het niet te verwijderen, als het fout gaat kun je die backup terugzetten toch???? Ik snap dus je probleem niet eerlijk gezegd.
 • Het is niet een probleem, maar een vraag. Er zullen beslist mensen zijn met register-ervaring en dat is wat ik (nog) mis.
 • Ehh… nee geen ervaring,
  Buiten dat het in het forum al vaker is geadviseerd uit het register te blijven is het toch net wat [b:9ab0cadaf0]rsweres[/b:9ab0cadaf0] opmerkt… beetje een luxe… vraag.

  [i:9ab0cadaf0]If it isn’t broken, don’t fix it[/i:9ab0cadaf0] gaat zeker voor het register op.
  Wil je wel een ervaringdeskundige, begin dan eerst eens met het vermelden van je Windows versie.
  [quote:9ab0cadaf0="MaCafeeSiteAdvisor"]Iceows V4.10 (Ice410.exe) heeft de volgende wijzigingen aangebracht in het systeemregister[/quote:9ab0cadaf0]Hangt natuurlijk ook van de versie af.
 • Ik heb zelf maar de proef op de som genomen: de mappen dus verwijderd. Alles is goed gegaan.

  Mbv enkele artikelen in Computer!Totaal over register schoonmaak had ik de moed gevat om dit klusje zelf eens te doen. Niet overbodig gezien de troep die ik aantrof.

  Aangezien ik het "probleem" nu zelf heb opgelost, sluit ik deze topic maar.

  Overigens heb je gelijk, Rosturp, dat ik mijn OS had moeten vermelden. En nog bedankt voor de link, die was zinvol.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.