Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

bios doet lastig

Kennet
6 antwoorden
 • Ik heb hier een IBM NetVista die ooit fungeerde in een bedrijf als server met een windowsNT op.
  Ik heb die gekregen om te gebruiken op school, en aangezien er een stikker van een licentie van windows2000 opstaat heb ik er een hd in gestopt met windows2000 op.
  Nu wil die pc niet meer opstarten; hij zegt ctrl+alt+del te tikken. Nogtans draait het ding met een NT schijf, en die andere schijf doet het goed in een andere pc. Blijkbaar is die IBM-computer diep in het opstartsysteem geconfigureerd om alleen op te starten met zijn eigen NT-schijf. Ik geraak niet in de bios zoals ik het anders kan; ik geraak bij voorbeeld niet aan de bootsequetie. Is het mogelijk van een andere bios te installeren, en hoe gaat dat dan in zijn werk?

  Groeten
  Kennet
 • Niemand? :(
 • wellicht vind je hier een toetscombi om in de bios te geraken:
  http://www.michaelstevenstech.com/bios_manufacturer.htm

  of waag een telefoontje aan ibm, die misschien ook wel een faq online hebben?
 • Niet geschoten is altijd mis:

  [quote:fc65924d99]1) Shut down the operating system and turn off your computer.
  2) Press and hold down the F1 key, and then turn on the computer.
  3) When an IBM or other logo is displayed or if you hear repeating beeps, release the F1 key. The IBM BIOS Setup Utility will start.
  4) Select "Start Options" from the first menu.
  5) From the Start Options menu, press <Enter> on the top bullet labeled "Startup Sequence" (it is above all the other options). This brings up a new "Startup Sequence" menu.
  6) Change boot order as needed using arrow keys. [/quote:fc65924d99]
 • Aangezien die HD uit een andere pc komt (met waarschijnlijk andere harware) kan het natuurlijk ook zijn dat de boel vastloopt wegens gebrek aan de juiste drivers in de W2000 installatie op die schijf.

  Gr,
  Jim
 • [quote:f0cc40d770="Kennet"]Ik heb die gekregen om te gebruiken op school, en aangezien er een stikker van een licentie van windows2000 opstaat heb ik er een hd in gestopt met windows2000 op.
  Nu wil die pc niet meer opstarten; hij zegt ctrl+alt+del te tikken. Nogtans draait het ding met een NT schijf, en die andere schijf doet het goed in een andere pc.[/quote:f0cc40d770]Je moet een nieuwe installatie uitvoeren. Wat je doet, HD met Win2000 in andere computer plaatsen, lukt soms wel als die voldoende identiek is. Alleen je informatie is verwarrend. Ctrl+Alt+Del is iets wat Windows zegt. De Bios is dan al lang een gepasseerd station. Dus wanneer echt in de Bios wilt, dan moet je dat gelijk doen bij het aanzetten van de computer. Omdat je computer kennelijk gewoon opstart, lijkt de HD verder correct te werken. En als dat niet zo is, dan begrijp ik er helemaal niks van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.