Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows firewall aan of uit

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Als ik op de laptop van mijn werk kijk, dan staat de instelling van de Firewall op "uit" (tabblad algemeen). Als ik vervolgens bij het tabblad geavanceerd kijk, dan is de firewall ingeschakeld voor LAN en draadloos netwerk.

  Wat is het nu? Aan of uit?

  De reden dat ik het vraag is dat ik de laptop thuis niet aangemeld krijg op mijn wifirouter. Netwerkadres wordt aangevraagd, maar er komt geen reactie (ook geen time-out overigens).
 • Het moet juist andersom. Firewall aan en voor lanverbinding uit.
  Probeer deze optie maar een keer. Ik hoop voor je dat het lukt.
 • Daar heb ik de rechten dus niet voor. Maar ik ga de laptop met een draadje aan de router hangen. Als die dan nog niet werkt, is het afgeschermd.
 • [b:30cf6a6b99]water schreef:[/b:30cf6a6b99][quote:30cf6a6b99]Als ik op de laptop van mijn werk kijk, dan staat de instelling van de Firewall op "uit" (tabblad algemeen). Als ik vervolgens bij het tabblad geavanceerd kijk, dan is de firewall ingeschakeld voor LAN en draadloos netwerk.[/quote:30cf6a6b99]Da's blijkbaar normaal, is bij mij ook zo.

  Maar als je in het beveiligingscentrum bij de meldingen de firewallbewaking inschakelt komt er gelijk een pop-up dat er geen firewall is ingeschakeld (ik gebruik Kerio 2.1 en die wordt niet herkend door XP, vandaar). Dus uitgeschakeld is hij blijkbaar toch wel.

  Inderdaad eerst maar eens aan een draadje proberen, het zal niet de eerste keer zijn dat een ingebouwde wifi van een laptop niet overweg kan met een bepaald type wlan router. Ik heb verschillende kennissen die noodgedwongen een losse USB wifi adapter gebruiken.

  Gr,
  Jim
 • Via een draadje werkt het wel, dus de firewall is het niet.

  Volgens mij zit het ergens in de wifi-instellingen van XP. Ik heb de SSID van de lan-router (experiabox van KPN) gewijzigd, en broadcast uit staan. En dat snapt windows niet, omdat die scant op wat het tegen komt, en dan vraagt om de WPA-key. Nu neemt het als SSID de standaard naam van het apparaat (typenummer). De verbinding met de echte SSID wordt niet gemaakt, omdat die met scannen niet wordt gevonden.

  Ik heb de SSID al op broadcast gezet, maar dat werd ook nog niet gevonden.

  Nu maar eens uitzoeken hoe ik windows XP geforceerd contact kan laten maken.
 • Als je nou eens begint met alles naar standaard terug te zetten.

  Dus in de router de SSID-broadcast aan, versleuteling (tijdelijk) uit en in XP de firewall ook maar even (tijdelijk) uit.

  Lukt dat wel, dan kun je daarvandaan steeds een stukje verder en zie je uiteindelijk vanzelf waar/wanneer het fout gaat.

  Lukt het dan nog niet dan vrees ik toch voor incompatibiliteit (wat een woord…..) tussen wlan-router en wlan-kaartje in de laptop. Ik weet niet wat voor laptop het is, maar de combinatie KPN Experiabox en de ingebouwde draadloze netwerkkaart van een Intel Centrino chipset is berucht.

  Gr,
  Jim
 • - Broadcast heb ik aan gezet, maar zie ik niet terug op de laptop.
  - versleuteling kan ik niet uitzetten (die optie bestaat niet op mijn experiabox)
  - firewall is uit (kan ik verder ook niets mee, want laptop is van de baas).
  - laptop betreft een Acer, met turion processor

  Ik heb wel een losse USB-adapter voor LAN, maar dan moet ik weer drivers installeren, terwijl ik daar de rechten niet voor heb.
 • [quote:11867f7a0e]- Broadcast heb ik aan gezet, maar zie ik niet terug op de laptop. [/quote:11867f7a0e]Tja, dan wil de Experia blijkbaar niets te maken hebben met de wlan-kaart in je laptop. Waar ik al voor waarschuwde.[quote:11867f7a0e]- versleuteling kan ik niet uitzetten (die optie bestaat niet op mijn experiabox) [/quote:11867f7a0e]Er staat er zo'n Experia bij een kennis en daar ben ik wel eens mee bezig geweest. Nou ken ik de instellingsmogelijkheden van dat ding niet uit m'n hoofd maar ik weet zeker dat er in de wlan afdeling iets over te vinden is. Of dat moet inmiddels weer veranderd zijn natuurlijk maar dat lijkt me sterk. Je zult toch op z'n minst ergens een eigen sleutel moeten kunnen invoeren.

  En nog even uit je eerdere posting:[quote:11867f7a0e]Ik heb de SSID van de lan-router (experiabox van KPN) gewijzigd, en broadcast uit staan. En dat snapt windows niet, omdat die scant op wat het tegen komt, en dan vraagt om de WPA-key.[/quote:11867f7a0e]Maar zag XP toen wel jouw eigen wlan? Het lijkt er eerder op dat je naar het netwerk van een ander zit te kijken en dat XP daar de sleutel voor vraagt. En die weet je natuurlijk niet.

  Tenslotte:[quote:11867f7a0e]k heb wel een losse USB-adapter voor LAN, maar dan moet ik weer drivers installeren, terwijl ik daar de rechten niet voor heb.[/quote:11867f7a0e]En dan houdt het op vrees ik.

  Het probleem misschien gewoon maar eens aankaarten bij de beheerder op je werk? Want als de XP-firewall uitgeschakeld is dan draait er waarschijnlijk toch wel een andere die je misschien als gebruiker helemaal niet te zien krijgt.

  Ik kan me namelijk niet voorstellen, zeker op een bedrijfsnetwerk, dat er helemaal geen firewall aanwezig is.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.