Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Genuine Advantage update

rinaldinho
9 antwoorden
 • De inhoud van de (Gebruiker)Temp map kan verwijderd worden. Niets is noodzakelijk. Maar na de installatie van de laatste WGA tool (Win Update) is er een file geplaatst die toch wat te denken geeft: "WGANotify.settings".
  Is verwijderen zonder gevolgen (authenticiteit van Windows!) mogelijk?
 • [quote:8ca451e62d]Is verwijderen zonder gevolgen (authenticiteit van Windows!) mogelijk?[/quote:8ca451e62d]Blijkbaar wel. Ik gooi die Temp-map regelmatig leeg en er is bij mij dus ook niets te vinden van "WGANotify.settings".

  Evengoed kan ik nog steeds zonder problemen terecht in het downloadcenter van MS en ook tijdens een contrôle bij MS met "Is dit een legaal exemplaar van Windows" vinden ze dat alles prima in orde is.

  Zou ook raar wezen als het anders was, een op het systeem noodzakelijk bestand heeft niets in die Temp-map te zoeken. Via "Schijfopruiming" wordt tenslotte ook alles zonder pardon overboord gekieperd.

  En dat weten ze (hopelijk) mij Microsoft ook.

  Gr,
  Jim

  [b:8ca451e62d]EDIT 01:30:[/b:8ca451e62d]

  Ik vond bij nadere inspectie dat zelfde bestand "WGANotify.settings" wel terug in \Windows\Temp. Dit staat erin:

  [i:8ca451e62d]Refresh Frequency on every 14 days
  Show notification for every 1 logins
  DaysBeforeBuyNow Unactivated = 31
  DaysBeforeBuyNow Nongenuine = 14
  Server DisableAll = false
  Server DisableVLKID = true
  Server DisableGetSP2 = false
  User ReducedReminders = false
  User ReducedVLKID = false
  User ReducedGetSP2 = false
  BalloonInterval = 2 hours
  BalloonIntervalVLKID = 24 hours
  BalloonIntervalGetSP2 = 168 hours
  [/i:8ca451e62d]

  Ziet eruit als een rijtje meldingen die gegeven worden als er iets NIET in orde zou zijn. In die zelfde map stond ook nog een bestandje "WGAErrLog.txt" met als inhoud een hele rits cijfer/lettercodes.

  Gezien mijn "Nooit omkijken" mentaliteit ( :) ) en mijn hierboven al geventileerde mening dat noodzakelijke bestanden niets in tijdelijke mappen te zoeken hebben, die map ook leeggemikt.

  Resultaat: gelijk aan het vorige

  [i:8ca451e62d]Evengoed kan ik nog steeds zonder problemen terecht in het downloadcenter van MS en ook tijdens een contrôle bij MS met "Is dit een legaal exemplaar van Windows" vinden ze dat alles prima in orde is.[/i:8ca451e62d]

  Dus gelukkig betekent "Temp" bij MS blijkbaar ook "Tijdelijk".

  J.
 • Tijdelijk? windows is er om bekend dat de tijdelijke besatanden zelden goed opgeruimd worden. Dus moet je het met de hand doen. Die guinine update is er ook voor,om te controleren of je een legale versie hebt. Zo niet is dit weer te omzeilen, maar daar ging de vraag niet over, en kan in dit forum dus niet. Ik zie eigenlijk geen voordeel in die update.
 • Tijdelijk? windows is er om bekend dat de tijdelijke besatanden zelden goed opgeruimd worden. Dus moet je het met de hand doen. Die guinine update is er ook voor,om te controleren of je een legale versie hebt. Zo niet is dit weer te omzeilen, maar daar ging de vraag niet over, en kan in dit forum dus niet. Ik zie eigenlijk geen voordeel in die update.
 • 'k heb ze ook weggekieperd.
  Als windows ze nodig heeft, zal hij wel beginnen blaten van: [i:7283b50a97]dit is een systeembestand en kan niet verwijderd worden !!![/i:7283b50a97]

  (en als ze 't ginds in de states vergeten aan te brengen zijn, moeten ze 't nadien maar oplossen ook :D )
 • Jim,
  1) Mijn "settings" is exact gelijk aan die van jou.
  2) De file in C:\D&S\Gebruiker\LS\Temp is identiek aan die onder C:\Win\Temp. Echter de datum+tijd van eerstgenoemde is gelijk aan de install. datum (van die update), die van laatstgenoemde is gelijk aan de laatste systeemstart.
  3) Aangenomen dat "Temp" mappen mogen worden leeggekieperd, heb ik dat ook maar bij de Win Temp map gedaan.

  Rick,
  De "voordelen" van die update zijn hier te lezen.

  Passer,
  Ik heb geen idee wanneer Windows dat tooltje gebruikt, maar gezien mijn punt 2 (C:\Windows\Temp) zou dat bij iedere systeemstart kunnen zijn…(?)
  Geen punt, want vaak is het zo dat "wat gemist wordt, opnieuw wordt aangemaakt".
  Hoe dan ook lijkt het me inderdaad niet van belang, anders hadden ze dat ding niet in een Temp map geparkeerd…….
 • Die WGA check begint wel irritant te worden, waarom zo drammerig als ik toch (een) legale versie(s) heb? Als het persé moet een programma die alleen lastig doet wanneer het niet okay is. Dit begint nu toch langzamerhand mijn weerzin op te wekken. Als Vista net zo erg is, dan moet ik er maar aan gaan wennen dat ik mijn laatste Microsoft software nu gekocht heb. Ik heb notabene 5 Windows XP versies in huis … Ze durfden ook nog te vragen of ik wilde weten wat de voordelen zijn om legale software te hebben, het moet niet gekker worden. Ik besef dat maar al te goed alleen ik heb duidelijk ook zo mijn grenzen.
 • [quote:524645ae1e="Hans.Vosman"]Ze durfden ook nog te vragen of ik wilde weten wat de voordelen zijn om legale software te hebben[/quote:524645ae1e]

  Die optie kon je uitvinken, hetgeen ik ook heb gedaan. Onzinnig iets. "Weet je wat het voor voordelen biedt om een rijbewijs te hebben?" :wink:

  Maar je hebt gelijk en ik zou er absoluut niet van staan te kijken als het over enige jaren zo "geregeld" is dat je Windows eenmalig mag installeren. Voor iedere volgende keer (op hetzelfde systeem!!) dient (diep) in de beurs getast te worden!
 • Ja, gelukkig stond er dat vinkje. Vrolijk wordt er helaas niet van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.