Vraag & Antwoord

OS Windows

Map met Schermachtergronden

Anoniem
Eric777
6 antwoorden
 • Standaard staan al je achtergrond afbeeldingen in C:\WINDOWS, mogelijk heb je laatst een andere directory gekozen om je achtergrond afbeeldingen op te halen. Wanneer je dan nu weer een achtergrond wil ophalen gaat ie weer naar laatstgenoemde directory.
 • Sinds enige tijd ben ik m'n schermachtergrond (een foto) kwijt en kan deze niet meer terug plaatsen. Als ik m'n schermachtergrond wil wijzigen, kan ik slecht een kleur kiezen, de rest van de map waar ik in zou moeten kunnen "bladeren" zit helemaal vast. Weet iemand in welke Windows map deze schermachtergronden staan, zodat ik daar eens kan kijken wat er allemaal in staat. Heb namelijk het idee dat er een heleboel is in komen te staan dat daar niet hoort, zie bijvoorbeeld nog foto's staan die ik nooit als achtergrond gebruikt heb.
 • Ga ik opnieuw naar Eigenschappen voor Beeldscherm en daarna naar Bureaublad, dan kan ik nog steeds de achtergrond niet wijzigen. Deze zit als het ware "muurvast". Het lijkt er aan het pijltje te zien ook op, dat deze helemaal vol zit met áchtergronden, terwijl ik deze nooit zo vaak gewijzigd heb. Hoe kan ik dit "leeg" krijgen, zodat er wellicht weer beweging in komt?
 • je kan dus niets wijzigen…alles is grijs?
 • Inderdaad, kan helemaal niets wijzigen, pijltje is niet te bewegen en alles is grijs.
 • klik start -uitvoeren- en dan type: regedit.


  Ga naar de volgende sleutel:

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

  Ga naar het rechterpaneel en kijk waar de volgende waarde wordt genoemd: "Wallpaper"…als deze bestaat…rechtsklik het dan en selecteer 'verwijderen'. Sluit hierna regedit en kijk of je het nu kan veranderen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.