Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista - ervaringen.

Anoniem
joopat
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een licentie Vista Ultimate geinstalleerd. Het draait werkelijk als een zonnetje. Geactiveerd, updates, Office 2007 d'rop.

  Hardware: 915PM chipset, Acer 9502 WSMI Laptop met een Ati Radeon X700 Mobility en 1 Gigabyte RAM, Pent M 740J CPU. Nu een jaar oud.

  Toen was VISTA nog niet op de markt volledig uitontwikkeld, wel een preview programma 2006.

  Ik dacht, dat gaat dit notebookje niet trekken. Het zou gigantische hardware-eisen vereisen enzo… maar ik merk er niets van, integendeel, sommige zaken gaan aanmerkelijk sneller (ook omdat de Kernel opnieuw is gebouwd), zoals Internet, schijftoegang.

  Wat zijn jullie ervaringen eigenlijk ?
 • Mijn eraring is dat tie niet op wil starten, installatie gaat goed, ik kan ook 1 keer in Vista komen, alleen sinds ik mijn geheugen heb veranderd naar 512MB wil het ding niet meer opstarten, hij blijft hangen bij BACKING UP CMOS! OK!

  en daarna 3 jaar knipperen.

  Iemand een idee hoe ik dit op lso?

  Sander
 • Nee, weet ik niet maar dan nodig ik je uit om 'zelf' een nieuw onderwerp aan te maken voor 'jouw' probleem natuurlijk.

  Ben benieuwd of anderen hier ook hetzelfde over denken, dat de hardware-eisen eigenlijk wel meevallen … ?
 • het ligt eraan wat je met meevallen bedoelt. Natuurlijk zijn sommige dingen wat opgeklopt maar jou notebook is er 1 met goede hardware en een redelijke videokaart. Het grootste struikelblok is toch de onboardvideochip van laptops en sommige desktop computers. Deze maakt dan of net wel dat Aero Glass werkt maar meestal niet of slecht.Ook het geheugen is best wel belangrijk , 1024MB is gewoon het laagste waar het allemaal echt vlot op draait. En ja ik weet het, Het draait ook op minder maar dat kost weer snelheid.Ik kreeg een goedkope laptop van iemand met de vraag hier een OEMversie van Vista Premium op te zetten, Nu mooi dat hij met de onboardchip niet verder ging dan Vista Basis ( indexgetal 1 ) en dat vond hij niet oke omdat Aero Glass zo mooi is. Het is dan niet anders.Je stelling dat het wel meevalt onderschrijf ik door dat videokaart-gedoe maar ten dele.
 • Ervaringen zijn nog wisselend. Als het draait en lekker loopt, loopt het lekker en draait het goed… (jaja).. maar toch zie ik veel zelfde problemen als vorige versies.

  Neem alleen gisteren. Ik moest mijn pc nieuw installeren en had ook nog geen images gemaakt behalve een full pc backup en dat voldoet bij mij niet. Dus Vista dvd erin. Installatie start, kopieren, uitpakken, foutmelding. Een bestand kan niet gevonden. Kan installatie alleen afsluiten. Dit was met een gebrande dvd en niet de originele. Pak ik de originele na 3 pogingen, gaat het wel goed. Nu kun je zeggen, dvd verrot, maar daar is niks mis mee (op het oog) en heeft het ook tig maal al goed gedaan. ZIt netjes in een mapje.

  Ik installeer Vista, nvidia, creative, logitech drivers. Alles prima. Wil ie ineens niet meer afsluiten. Blijft hangen bij het afsluiten… Reden?

  Dus nu maar weer een kale Vista erop. En nog een keer proberen. En ik weet wel zeker haast, dat op gegeven moment ik toch alle drivers erop heb en geen afsluitprobleem. Maar waarom nu dan wel?

  Dat vind ik nou typisch Windows en is in Vista niet essentieel anders. De installatie is kwetsbaar en de uitkomst van systeemacties niet voorspelbaar. Problemenoplossen bovendien lastig, vaak.

  Kortom, Vista is prima als je over gaat vanwege de nieuwe functies en alles, maar verwacht niet dat de computerhemel op aarde is gekomen met dit nieuwe Windows OS.

  groetjes Ed
 • Ik draai nu ook Vista.

  Ben er zeer tevreden over. Lekker snel (gevoel zelfts sneller dan windows…)
  Heb een:
  AMD 64 3200+
  1 gb ram.
  nvidia 6600le
  Alles werkt perfect nog geen problemen gehad met drivers e.d. Gewoon voor vista drivers gedownload en alles doet het. Verder ziet het er mooi uit. Alleen de prestatie-index geeft mijn hd een 5,4. Ik dacht dat het maar tot 5 ging…
  t'laagste is m'n nvidia 6600le geeft ie een 3.5.

  Maarrre ik ben er erg tevreden over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.