Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WIN 2000 start steeds opnieuw op na schone installatie

Anoniem
jolo
8 antwoorden
 • Heb een oude PC gekregen met pentium 3, 733.
  Zelf 128 MB geheugen bijgeprikt.

  Bestaande schijf opnieuw gepartioneerd en geformateerd en op de C WIN 2000 geinstalleerd.
  Ging allemaal prima, maar bij het opstarten krijg wel het beginlogo met onderin de lopende balk. maar als dan het buroblad moet vershijnen, dan zie ik in een flits een blauw scherm met een mededeling van 2 regels.
  Gaar dermate snel, dat het niet te lezen is en niet met Pause vast te zetten is.
  Vervolgens start de PC weer op.
  Wat kan er fout zijn, wat zie ik mogelijk over het hoofd?
 • haal dat bij geprikte geheugen er eens uit
 • Dat geheugen is het enigste geheugen. Heb ik uit een werkende PC gehaald.
  Dit geheugen ondertussen weer teruggeplaatst in de al werkende PC en werkt weer goed.
  Enigste optie, die ik zelf nu nog even bedenk, om er meer dan de eerdere 128 MB geheugen in te stoppen. Dan kom ik op 256 MB, wat ik zo voorhanden heb.
 • Voor Windows 2000 opstart problemen check je op Microsoft Support deze Procedure: Opstartproblemen oplossen in Windows 2000.
 • Bedankt Jolo.
  Ik lees de volgende fases:
  • Initialisatiefase
  • Opstartladerfase
  • Kernelfase
  • Aanmeldingsfase

  Op het punt waar van WIN 2000 logo naar buroblad moet worden gegaan, daar gaat het fout. Welke fase is dat van bovengenoemde 4?
  Het bleek scier onmogelijk, het blauwe beeld met de 2 regelige foutmelding of mededeling vast te zetten met de pause toets vast te zetten, anders waren we een stuk verder geweest.
  Ik had de stille hoop, dat iemand dit probleem ook heeft gehad en wel was gelukt, om de zeer kortdurende melding wel te ontcijferen.
  Ik ga er nog even vanuit, dat het geen hardwareprobleem is, maar sluit ook niets uit.
 • [quote:5813885a59="Jank"] Op het punt waar van WIN 2000 logo naar buroblad moet worden gegaan, daar gaat het fout. Welke fase is dat van bovengenoemde 4? [/quote:5813885a59] Dat weet ik ook niet zeker. Je die aanmeld dialoog nog niet gezien? En intussen geprobeerd tijdens het opstarten via F8 op te starten in Veilige modus.
  [quote:5813885a59="Jank"] Ik had de stille hoop, dat iemand dit probleem ook heeft gehad en wel was gelukt, om de zeer kortdurende melding wel te ontcijferen. [/quote:5813885a59] Die kans is niet erg groot. Ik heb zelf dan wel om de uograde versie van Windows Vista te kunnen installeren, Windows 2000 op mijn oude dual Pentium 3. Om daarna vanuit Windows 2000 te upgraden naar Vista.

  [quote:5813885a59="Jank"]Ik ga er nog even vanuit, dat het geen hardwareprobleem is, maar sluit ook niets uit.[/quote:5813885a59] Dan maar voor alle zekerheid hardware testen. Met de Ultimate Boot CD kun je het computer geheugen (memtest86) en je harde schijf (Hard Disk Diagnosis) testen.

  Eventueel zou je nog kunnen proberen die PC kaler op te starten. Dus zonder PCI insteekkaarten.
 • Ik begin mogelijk vanavond weer en heb nog een paar dagen vrij. Dus ik meld sowieso hoe e.e.a. verloopt.
  Net terug van een verjaardag, daar werd gerefereerd aan een defecte harde schijf en geopperd, de C schijf NTFS te formateren.
  We proberen alles uit!
 • Uiteindelijk WIN XP geinstalleerd en alles werkt naar behoren!
  T.a.v. WIN 2000, deze startte wel goed op in de veilige modus.
  Heb zelfs een schone installatie gedaan van WK2, na de schijf NTFS te hebben geformatteerd, helaas met hetzelfde effect.
  Toch bedankt voor de diverse tips/adviezen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.