Vraag & Antwoord

OS Windows

Ik heb een paar Windows Vista vraagjes ...

Anoniem
Pjutertje
2 antwoorden
 • Hallo allemaal.

  Na lange tijd weer een paar vraagjes over het Pc gebeuren.Probleem is dat van mijn moederbord de SERIAL ATA poorten het niet meer deden.Dus ik op zoek naar een vervangend moederbord voor de Asus P4C800-E Deluxe.Nu vergeet het maar, na +- 4 jaar geen bord meer te krijgen voor mijn processor.Tenminste dat vertellen mij diverse verkopers.

  Tja, wat te doen, Serial ata pci kaartje kopen dan maar of toch maar meteen een nieuw systeempje aanschaffen.Afijn om een lang verhaal kort te houden heb ik allereerst een nieuw simpel systeempje aangeschaft.Voor wat ik op dit moment met de Pc doe meer als genoeg.Op een later tijdstip misschien nog eens diep in de buidel tasten voor een race-pc .. maar het zijn tegenwoordig euro's waarmjee je moet betalen en die tellen dubbel :) … we zullen zien.

  Nu zit er bij zo'n systeempje tegenwoordig VISTA HOME PREMIUM OEM bij.En daar had ik wat vraagjes over, misschien dat de experts onder jullie me een beetje verder kunnen helpen.

  Mijn moederbord is een ASUS P5GZ-MX met een INTEL Dual C. 6300 processor en volgens de Windows VISTA systeem informatie is de 64 BITS versie geinstalleerd ( type computer 64 bits besturings systeem staat er ).

  Oke.

  Vraag:Omdat veel programma's, i.v.m. 64 bits drivers, ( nog )niet werken zou ik willen weten of het mogelijk is om er de 32 bits versie op te zetten.Ik had/heb begrepen dat als je de 64 bits versie hebt je ook de 32 bits hebt.Die zouden op de zelfde bijgeleverde OEM home premium DVD staan ???.Zo ja, hoe kan ik Windows bij een schone installatie DWINGEN om er de 32bits versie op te zetten ??.Of heb ik het mis en heb je daar een aparte VISTA 32 bits schijf voor nodig.

  Vraag:Bij de instalatie die er nu opstaat heb ik twee directorys met dezelfde WINDOWS programma's, nl: C:\Program files\… (+- 520 MB ) en C:\Program files (x86 ) \… is dat niet iets te veel van het goede ??.Ik bedoel twee keer dezelfde WINDOWS programma's zoals MAIL, Defender enz.Is dit een installatie fout ?.En wat kan ik zonder problemen te krijgen verwijderen …

  B.v.d ……….

  Btw doe eens een googl met SpeedyVista.Daar vindt je info hoe je bepaalde services uit kunt zetten in Vista waardoor je systeem sneller danwel minder belast wordt.
 • Hi,

  [quote:1bf890e5f6="Pjutertje"]Vraag:Omdat veel programma's, i.v.m. 64 bits drivers, ( nog )niet werken zou ik willen weten of het mogelijk is om er de 32 bits versie op te zetten.Ik had/heb begrepen dat als je de 64 bits versie hebt je ook de 32 bits hebt.Die zouden op de zelfde bijgeleverde OEM home premium DVD staan ???.Zo ja, hoe kan ik Windows bij een schone installatie DWINGEN om er de 32bits versie op te zetten ??.Of heb ik het mis en heb je daar een aparte VISTA 32 bits schijf voor nodig.[/quote:1bf890e5f6]

  Je hebt daar een aparte Vista 32-bits dvd voor nodig, en sterker nog, een aparte licentie. Jouw 64-bit licentie is een OEM licentie en bij de OEM versies geldt dat die licentie alleen voor die bit-versie geldt. Waar de 10% van de mensen die in de winkel een retailversie kopen dus recht hebben in de meeste gevallen, om een 64-bits dvd bij te bestellen en die ook dan te gebruiken, heb jij dat niet. Daarom dat ik in menig discussie hier iedereen aangeraden heb de 32bit versie OEM te kopen en niet de 64bitter.

  [quote:1bf890e5f6="Pjutertje"]Vraag:Bij de instalatie die er nu opstaat heb ik twee directorys met dezelfde WINDOWS programma's, nl: C:\Program files\… (+- 520 MB ) en C:\Program files (x86 ) \… is dat niet iets te veel van het goede ??.Ik bedoel twee keer dezelfde WINDOWS programma's zoals MAIL, Defender enz.Is dit een installatie fout ?.En wat kan ik zonder problemen te krijgen verwijderen …[/quote:1bf890e5f6]

  Nee, beide zijn nodig. De een bevat de pure64bit code programmas en de andere (x86|) de 32bit codes. Zo ongeveer, als ik het me goed herinner na een zware maaltijd buiten de deur, puf…

  groetjes Ed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.