Vraag & Antwoord

OS Windows

stopvenster, XP Pro

10 antwoorden
  • Ik kreeg voor het eerst sinds ik mijn PC in gebruik heb genomen (sept '06) direct na het scherm "Welkom", een stopvenster. De oorzaak zou hebben gezeten in de file "mrxdav.sys"........ Na een knopreset alles weer volkomen normaal. Een stukje analyse heeft ook niets aan het licht gebracht. Mag iets dergelijks als een incident worden beschouwd, of is er meer ellende te verwachten?
  • Niet ontstaan na nieuwe sift- of hardware?
  • Nee!
  • [url]http://www.file.net/process/mrxdav.sys.html[/url] [quote:076266cdc7] Important: Some malware camouflage themselves as mrxdav.sys, particularly if they are located in c:\windows or c:\windows\system32 folder. Thus check the mrxdav.sys process on your pc whether it is pest.[/quote:076266cdc7] [url]http://support.microsoft.com/kb/832143[/url] [url]http://phorums.com.au/archive/index.php/t-67972.html[/url] Heb je shared folders?
  • Nee, geen shared folders! Bovendien deed het zich voor tijdens het opstarten, kort na een "klik" van de HD. Een klik die anders alleen hoorbaar is bij aflsuiten, vlak voordat de machine "down" gaat. Naderhand (na een aantal nieuwe sessies) geen problemen meer gehad. Het zou(!) een HD probleempje geweest kunnen zijn......... Ik begrijp uit de verhalen dat die file "corrupt" zou kunnen zijn???? De originele grootte geeft niets bijzonders (181.248) Ook virusscanners en andere waakhonden geven geen alert. Is het wellicht zinvol om dat bestand te vervangen door een exemplaar van een andere PC?
  • Je kunt het proberen, maar als er verder geen fouten voorkomen... Maak iig een backup van het bestand. :wink:
  • [quote:e07ce088e7="FTI"]Je kunt het proberen, maar als er verder geen fouten voorkomen... Maak iig een backup van het bestand. :wink:[/quote:e07ce088e7] Wat betreft het eerste: Ik wacht denk ik eerst maar even wijselijk op een herhaling. (Die van mij mag uitblijven :wink: ). Na een stuk of 5 (koude) starts en een aantal scans op "van alles" geen bijzonderheden meer gezien. Knock on wood! Wat betreft het tweede: Ik heb dat bestand (op XP Pro) even vergeleken met een exemplaar op een andere (XP Home) PC. Bestandsgrootte's exeact gelijk, evenals de versienrs. Enige "vreemde": Aanmaak en wijzigingsdatums komen niet overeen, maar dat zegt tegenwoordig ook niet alles.....
  • Ik zat me overigens nog in z'n algemeenheid af te vragen of je in een dergelijk geval niet "de originele file" van de XP CD kan plukken? Zo ja: hoe?
  • Command prompt > sfc /scannow > Enter? En voor een enkel bestand is er ook nog "extract.exe" maar daarvan weet ik zo gauw de juiste syntax niet uit m'n hoofd. Effe zoeken dus....... Gr, Jim
  • Ik ben inmiddels weer wat wijzer.... :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.