Vraag & Antwoord

OS Windows

opstartproblemen

Anoniem
tourartiest
4 antwoorden
  • Sinds enkele dagen/weken heb ik opstartproblemen. Als ik de PC aanzet dan verschijnt er vrijwel direct even op mijn monitor linksboven een klein wit vakje waarin eerst digitaal staat en daarna analoog, waarna het aan/uitknopje van de monitor rechtsonder gaat knipperen ipv permanent branden, zoals die nu doet als mijn PC dan toch opgestart is.

    Ik heb Windows media center edition, een HP media center PC AMD. Aanvankelijk dacht ik dat er een snoertje naar de monitor los zat, maar als ik de speakers aanzet dan hoor ik ook niet het vertrouwde opstartgeluidje, dus rond de PC kennelijk ook de opstart niet goed af. Pas na een keer of 10 de stroom eraf te gooien en te herstarten verschijnt ineens het vetrouwde opstartscherm en slaak ik een zucht van verlichting.

    Natuurlijk kan dit niet zo langer. Waar kan dit aan liggen en hoe los ik dit op? Ik hb alles al gescand met virusscanners, Hitman pro, gedefragmenteerd, PC is ruim sterk genoeg om deze windows te draaien, dus schiet mij maar lek…
  • pakt geweer en schie- oh, je bedoelt je weet het niet meer? nou, als ik het nu hoor is er simpelweg een foutje in de configuraties van je windows, waardoor hij bij opstarten van resolutie veranderd die je monitor/TV waarschijnlijk niet ondersteund. In dit geval analoog. Ik heb geen idee hoe dit te veranderen is, aangezien ik geen ervaring met media center heb. Volgende week gebruik het pas voor het eerst op school :-?
  • Of het specifiek een MCE-probleem is vraag ik mij af, het digitale signaal van de monitor wordt kennelijk niet herkend ofzo en via analoog springt die op stand by. Hopelijk heeft iemand een goede suggestie. Ik heb nl ook al een herstelpunt van Windows uit het verleden geprobeerd, maar dat verhielp ook niks.
  • hoe heb je eigenlijk alles al gescand enzo, als je PC het niet doet? netwerk?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.