Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win bestand van CD naar systeem

lion
10 antwoorden
 • Win XP:
  Als ik een originele file (locatie bekend) vanaf de Windows CD, gecomprimeerd dus (b.v. xyz.sy_), op mijn systeem wil hebben, b.v. ter vervanging van een corrupt of beschadigd bestand, hoe pak ik dat dan aan?
  Was dat niet een of andere "extract" opdracht vanaf de opdrachtprompt? En dan wellicht in veilige modus? Wordt de bestaande file [u:dae25bc3f5]na uitpakken[/u:dae25bc3f5] dan overschreven?
  Kortom, ik weet niet meer hoe 't ook alweer was….. :oops: Komt zelden voor, gelukkig.
 • expand xyz.sy_ xyz.sys
  Dus expand, spatie, naam van de file op cd, spatie, naam die het moet krijgen (meestal wel te raden).
 • Tot zover duidelijk. Ik heb ook nog even een "expand /?" in een DOS box gedaan, maar wordt daar nog niet echt wijzer van:
  Het is dus "expand Bron Doel"…….
  1) Maar moet, zowel voor de Bron als het Doel geen [u:96154574de]pad[/u:96154574de] aangegeven worden? Of kopiëer je het bestand vanaf de disk naar een bepaalde locatie op HD en pakt 'm daar uit? (De opdracht dus in de betreffende map).
  2) Moet de hele opdracht vanuit een DOSbox worden uitgevoerd? (Of vanaf "Start / Uitvoeren"?)
  3) Is Safe Mode een aanrader voor zo'n operatie?
 • Ik zou even een command prompt venster openen, zie je ook de feedback, voor het wegflitst. Ik zou het even in een nieuwe dir op de harddisk doen. Daarna het bestand verplaatsen naar de juiste locatie.
 • Duidelijker kan 't niet. :wink: Punt 3 neem ik gevoelsmatig aan als "ja", zeker wanneer de operatie gevolgd wordt door het vervangen van een systeembestand….
 • Als het een systeembestand is, kun je hem ook nog vervangen in c:\windows\system32\dllcache\. Veelal wordt het niet geblokkeerd, je krijgt alleen een waarschuwing te zien. Safemode lijkt me dus niet per se noodzakelijk.
 • De door jou genoemde map kan ik niet terugvinden op mijn systeem. Het bestand dat ik in gedachten heb, staat in c:\windows\system32\drivers
 • Het is een hidden/system dir, kan zijn dat je hem normaliter niet ziet. Maar hij is er wel. Je kunt explorer even anders instellen, of met cd op de dosprompt er naar toe gaan.
 • Duidelijk, maar uiteindelijk moet dat ding toch in die driver map terechtkomen, althans in dit geval…..
 • Yup. Maar… Er kan een kopie in de dllcache map zitten, die automatisch teruggezet wordt. Zo werkt de bestandsbescherming namelijk in windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.