Vraag & Antwoord

OS Windows

Per gebruiker een Partitie...

18 antwoorden
 • Is het mogelijk om per gebruiker een partitie toe te wijzen? (in win XP) Wij zijn met z'n 3-en maar ik wil dat ieder zijn eigen partitie gebruikt. PS: Hoe zet ik de link van "mijn documenten" in "start" naar een "mijn documenten"map op een andere partitie? Kortom hoe verplaats ik de map met de link in start.?? Ik hoor graag van jullie. Met vr.gr., Patweb
 • Volgens mij door op de map mijn documenten op je bureablad te klikken met de rechtermuisknop en dan bladeren naar de nieuwe doelmap.
 • de eerste vraag: dat kan inderdaad...maak gewoon 3 partities en installeer daarop de eigen windows erop. beveilig iedere windows met een eigen wachtwoord (ook voor administratoraccount) zo heeft iedereen zijn eigen windows...
 • Krijg je dan geen ellende met opstarten?
 • Neen. Als je netjes op de aparte partities installeert maakt Windows een bootmenu aan met driemaal Windows XP. Je kiest je eigen (bijv. de middelste) en komt op je eigen partitie terecht. Als je een andere kiest loop je aan tegen het wachtwoord van de ander. Je komt daar dus niet binnen. Het kost je wel driemaal zoveel schijfruimte en alle programmas die anders gedeeld zouden worden moeten op iedere partitie geïnstalleerd worden. Ook alle drivers en internetverbindingen etc. moeten driemaal erop gezet worden. Je zou éenmaal de basisWindows kunnen installeren inclusief alle drivers etc, daar een image van maken en die dan op de andere partities kunnen zetten. Ook handig voor als iemand zijn partitie verklooid: in een vloek en een zucht staat de basisWindows er weer werkend op.
 • Tot zover de nadelen......maar wat zijn nu de voordelen?? :-?
 • O.a. dat iedereen 'administrator' op zijn eigen partitie is en vrijelijk kan aanklooien. Je hebt geen geklooi met beperkte rechten. In feite heb je met 1 PC ieder zijn/haar eigen PC. En niemand is de baas. :D En.... beetje privacy. Ook de hoofdeigenaar van de PC (in een gedeeld systeem waarschijnlijk de enige administrator) kan jouw privégegevens niet lezen.
 • ok bedankt voor jullie antwoorden, kortom kost bergen met geheugen? Er zit net een 80GB in,(partities van 2x 40 ,1x20)dus denk dat dat niet opschiet?En gewoon 1 x windows met codes op de schijven kan dat ook? Er word erg weinig op gedaan,beetje internet en beetje tekst verwerken.
 • Tja, 1X Windows kan. Dan kun je voor iedere gebruiker de 'gebruiksrechten' bepalen, d.w.z. wie met welke mappen kan werken. Als er nu toch zo weinig op wordt gedaan, waarom dan niet gewoon 1 account en laat iedereen maar schuiven. Ik krijg het gevoel dat al die extra moeite een beetje overtrokken is.
 • [quote:c6eaa4eb0a="KeesA"] Als er nu toch zo weinig op wordt gedaan, waarom dan niet gewoon 1 account en laat iedereen maar schuiven. Ik krijg het gevoel dat al die extra moeite een beetje overtrokken is.[/quote:c6eaa4eb0a] Tja,.... dat idee had ik dus ook ! En dan ook nog 3 licenties...... :roll:
 • ja is niet mijn pc maar van m'n buuf met d'r 2 kids. En ze willen een eigen stukje hebben Moeder Zoontje Dochter Zoon en dochter willen natuurlijk privacy hebben :)
 • 3 Licenties is onzin. Je koopt een licentie voor gebruik op één PC. Dan mag je Windows er 10X opzetten. Maar dat is de discussie hier niet. Het is bij gebruik van een PC met meerdere personen een kwestie van linksom (aparte partities), rechtsom(samen, maar een gespecificeerd systeem van rechten/toegangen) of laat maar waaien. Hoe groter de drang tot privacy en eigen inbreng is, hoe meer men bereid zal zijn er moeite voor te doen. Er zal een keuze gemaakt moeten worden, ook al is die keuze de huidige toestand in stand te houden.
 • Is het geen optie, om 1x windows te installeren, 3 users aan te maken en die alle 3 een eigen Persoonlijke map te laten hebben (evt op verschillende partities)?
 • [quote:a7d1937836="jqv"]maak gewoon 3 partities en installeer daarop de eigen windows erop. beveilig iedere windows met een eigen wachtwoord (ook voor administratoraccount) zo heeft iedereen zijn eigen windows...[/quote:a7d1937836] ZO heeft wel iedereen een eigen Windows maar verder ook niet. Je suggereert dat de persoon die inlogt op Windows-partitie-1 niet bij de andere partities kan. Dat is onzin. Hij kan zelfs al die andere Windowzen formatteren. Wat je voorstelt is verkeerd. Zodra je met meerdere besturignssystemen werkt krijg je het probleem dat beveiliging alleen werkt binnen het besturingssysteem. Dus onder Windows-1 kun je heel veel regelen voor de data op de hele pc, maar, zodra je Windows-2 boot, geldt alles wat je ingesteld hebt niet meer. Voor Windows-2 is Windows-1 namelijk gewoon een zootje bestanden. Tenzij je kiest voor versleuteling kun je dan dus gemakkelijk alles kapotmaken. En ik denk niet dat de buurvrouw dat wil. Je moet in mijn opinie het niet moeilijker maken dan het is. Zet er 1 maal Windows op en maak er 3 nieuwe accounts aan. Allemaal beperkte rechten en afgeschermde documenten. Bovendien, dat mis ik een beetje. Wat wil die buurvrouw er nou precies mee. Om een oplossing te bieden moet je namelijk eigenlijk het probleem kennen en dat is me nog te vaag "een eigen stukje" is dat 1 afgeschermde directorie waar ze haar privezaken kan zetten, is dat een Windows die de kids niet kunnen vernaggelen, of what? groetjes Edmond
 • Ik ben niet uitgegaan van een systeem waar men elkaar kwaad wil doen. Zelfs niet van een systeem waar men de INTENTIE heeft bestanden van een ander te vernaggelen. Mijn voorstel was gericht op een eigen plek voor iedereen, zonder per ongeluk de zaakjes van de anderen te verklooien. En dat kan met meerdere Windowspartities. Zo werkt dat hier thuis, en naar volle tevredenheid. Niemand heeft ook maar de bedoeling naar de andere partities te gaan en maakt van zijn eigen Windowsje maar net zo'n zooitje als ie zelf wil. Maar ik ben het verder met je eens.
 • [quote="Edmond Varwijk"][quote:6e25c2269b="jqv"] Je moet in mijn opinie het niet moeilijker maken dan het is. Zet er 1 maal Windows op en maak er 3 nieuwe accounts aan. Allemaal beperkte rechten en afgeschermde documenten. Bovendien, dat mis ik een beetje. Wat wil die buurvrouw er nou precies mee. Om een oplossing te bieden moet je namelijk eigenlijk het probleem kennen en dat is me nog te vaag "een eigen stukje" is dat 1 afgeschermde directorie waar ze haar privezaken kan zetten, is dat een Windows die de kids niet kunnen vernaggelen, of what? groetjes Edmond[/quote:6e25c2269b] Zus wil niet dat broer op haar schijf kan kijken en andersom. Hoe kan ik schijven toewijzen documenten afschermen en beperkte rechten toevoegen? Ik hoor graag van jullie ! Met vr.gr., Pat
 • Als je gewoon doet wat Mauricio typt dan hebben ze wat ze willne. Ik heb het op mijn comp ook. 2 users & de gast account. de users kunnen niet bij elkaar kijken. En mochten ze documenten/foto's muziek willen delen dan moeten ze die in de gedeelde documenten zetten. Moeders geef je administrator rechten zoon en dochter beperkte rechten Moeders kan bepalen via de verkenner welke programma's ze wel mogen gebruiken. (door het startmenu van all users aan te passen) niets aan de hand. iedereen z'n eigen outlook/msn/startpagina IE/bureaublad Voordeel iedereen heeft dezelfde programma's.
 • [quote:95e94ef179="Bleulabel"]Als je gewoon doet wat Mauricio typt dan hebben ze wat ze willne. Ik heb het op mijn comp ook. 2 users & de gast account. de users kunnen niet bij elkaar kijken. En mochten ze documenten/foto's muziek willen delen dan moeten ze die in de gedeelde documenten zetten. Moeders geef je administrator rechten zoon en dochter beperkte rechten Moeders kan bepalen via de verkenner welke programma's ze wel mogen gebruiken. (door het startmenu van all users aan te passen) niets aan de hand. iedereen z'n eigen outlook/msn/startpagina IE/bureaublad Voordeel iedereen heeft dezelfde programma's.[/quote:95e94ef179]\ Ok accounts bestonden al, nu om gezet naar beperkte rechten,maar nu??? Hoe kan ik ervoor zorgen dat de één wel in de ene schijf komt en de ander niet ? Dus F =zus G=Broer Hoe kan ik ervoor zorgen dat account 1 niet in beide schijven kan komen? Ik hoor graag van jullie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.